Teški dani

Raspad u ŽRK Zamet: Bukvić se oprašta, Milosavljević odlazi

Igor Duvnjak

Foto: Damir Škomrlj

Foto: Damir Škomrlj



RIJEKA Nakon burne sezone za rukometašice »Zameta« u njihovim redovima će doći do novog »redizajniranja«, koji će biti plod svega drugoga samo ne smišljene klupske politike. Ekipa će kao i prošlih sezona ostati bez najzvučnijih imena i doći će do podmlađivanja ne zato jer je to silna želja klupskog vodstva, naprotiv.


Uzrok je u nerješenom problemu financiranja. Riječki klub bogate tradicije, koji pamti prvoligaške dane iz sedamdesetih godina u bivšoj Jugoslaviji s trenerom Simeonom Kosanovićem, već je dugo vremena praktički »na aparatima«, nekako preživljava, životari nakon što je prije samo dvije godine do posljednjih minuta prvenstva konkurirao »Podravci Vegeti« u borbi za naslov. Od tada traje kontinuirani put »po lojtrici dol«, što će na žalost ovdašnjih ljubitelja rukometa biti nastavljen odmah nakon skorašnjeg završetka prvenstvenog natjecanja u kojem su Zamećanke, nedaćama unatoč, u gornjem dijelu ljestvice i u petak na svom terenu ugošćuju »Trešnjevku«.


Odmah nakon neuspjelog juriša na naslov otišla je Selena Milošević, jedna od najboljih igračica, isto kao što je prošle sezone Rijeku napustila reprezentativka Ćamila Mičijević. Sada će tim tragom poći Dejana Milosavljević, nekadašnja »orijentašica«, ubojita vanjska igračica, jedna od najefikasnijih Zamećanki, koja se već dogovorila s varaždinskom »Kokom«. Osim toga, na crti izgleda više neće biti Elle Bukvić, dugogodišnja kružna igračica i kapetanica ekipe najavljuje prestanak karijere.




Blizu oproštaja sa »Zametom« je bilo i lijevo krilo Kristina Plahinek, koja svakodnevno putuje iz Omišlja te se namjeravala vratiti u matičnu sredinu, no nedavni poziv u reprezentaciju za skorašnje duele sa Slovenijom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo ju je ponukao na promjenu odluke. Oproštaj od »Zameta« najavila je i vanjska igračica Mila Toto, dok će organizatorica igre Iva Tabar biti duže vremena izvan stroja radi teže ozljede. Sve nabrojeno ukazuje da će Zamećanke u idućoj sezoni biti bitno podmlađene, a za tu ekipu je »izvjesna samo neizvjesnost«.


Igračice, naime, igraju na dug čekajući neisplaćene plaće, predesjednik Luka Denona je odavno dao ostavku no ne može naći nasljednika te još uvijek nema ništa od Skupštine kluba, najavljivane prije više od pola godine. U takvoj atmosferi »Zamet« očekuje kraj prvenstva, posljednja dva kola u kojima bi domaćim uspjehom s »Trešnjevkom« i gostujućim s »Dugim Selom« zadržao četvrtu poziciju. Obzirom na sve probleme taj bi plasman bio uspjeh za ekipu trenerice Adrijane Prosenjak.