Premijer liga rukometaša

RIJEČKO ISKUPLJENJE Rukometaši Zameta nadigrali Umag i isprali gorak okus čakovečke blamaže

Igor Duvnjak

Marin Sorić (Zamet)/D. ŠKOMRLJ

Marin Sorić (Zamet)/D. ŠKOMRLJ

Uzdanice trenera domaćih, Nedjeljka Lalića, su stalno dominirale, gostima su dopustile tek jedno izjednačenje u početku, Riječani su do kraja stalno kontrolirali igru i rezultat. Riječani unatoč pobjedi po svemu sudeći neće uspjeti dosegnuti Ligu za prvaka budući da je Spačva (ne)očekivano slavila u Poreču.



RIJEKA Utakmica 17. kola Premijer lige rukometaša: Zamet – Umag 30:22 (15:10). Dvorana na Zametu. Gledatelja: 400. Suci: Gubica (Višnjevac) i Milošević (Osijek).


ZAMET: F. Lučin, Dunato, Mozetić 1, Grgurević, T. Lučin 2, Njegovan 1, Jeličić, Sorić, Tomljanović, Babić 3, Mrakovčić 2, Glavaš 7 (3), Starčević 4, Martinović 7, Načinović 3.


UMAG: Milas, Buvinić 1, Krupić 2, Gavran 1, Maros, Horozović, Smiljčić 1, Ružić, Maršan 2, Severec 7, Milinković, Lekić, Matijević, Gorbunovs 3, Sinčić 5 (1).




Isključenja: Zamet 2, Umag 8 minuta. Sedmerci: Zamet 3 (3), Umag 1 (1).


Rukometaši Zameta ipak su uspjeli reagirati na blamažu koju su si priredili u Čakovcu gdje ih je iz Kupa izbacio klub iz trećeg razreda, u svom dvorištu su u tradicionalnom derbiju susjeda nadigrali Umag i uvjerljivo pokupili bodove. Uzdanice trenera domaćih, Nedjeljka Lalića, su stalno dominirale, gostima su dopustile tek jedno izjednačenje u početku, Riječani su do kraja stalno kontrolirali igru i rezultat.


Odvojili su se vrlo brzo čvrstom zonom »5-1« sa isturenim Filipom Glavašom, a iza svih je bio raspoloženi vratar Marin Sorić koji je do odmora imao devet obrana. Njegovi suigrači su nanizali seriju golova od čak 5:0 koju je »doppiettom« zaključio ljevoruki Patrik Martinović, odmaknuvši svoju momčad na 8:3 u 15. minuti. Umažani su teško nalazili rješenja u napadu, a Marko Mrakovčić je u 25. minuti povećao na 13:7. Igrači trenera gostiju Borisa Lisice su u nastavku dali sve od sebe za veliki preokret, kada je u 43. minuti Raivis Gorbunovs smanjio na samo 19:17 kao da je najavio uzbudljiv rasplet. Od toga, međutim, ovaj put nije bilo ni slova.


Zamećani, koji su se bili opustili, opet su zbili redove u obrani i brzo nanizali seriju 3:0 i Veron Načinović je povisio na 22:17 u 48. minuti. U preostalih nešto više od desetak minuta igre je bilo jasno da Istrani više nemaju aduta kojima bi mogli uznemiriti Zamećane. Ovi su bez većih problema čuvali visoku prednost, čak su i povećali stečeni kapital, na kraju su imali visokih čak 30:22.



 Naš proslavljeni sudački par Gubica – Milošević uoči utakmice dresovima je darivao Matea Radanovića i Karla Devčića, dvojicu nadarenih riječkih sudaca, odnosno najmlađi hrvatskih sudački par koji će uskoro dijeliti pravdu seniorima.