Promocija

‘Prva liga ostvarenje snova’: RK Pećine u dvije godine preskočio – dvije lige

Igor Duvnjak

Foto: Silvano Ježina

Foto: Silvano Ježina

Kada smo iz Treće lige ušli u Drugu u početku nismo polagali nade da ćemo biti prvaci. No, kako je prvenstvo odmicalo, vidjeli smo da možemo – kaže trener Vedran Knežević



RIJEKA Slavilo se u taboru rukometaša »Pećina« nakon utakmice posljednjeg kola i trsatske minimalne pobjede nad »Mornarom« iz Dramlja – 23:22. Igrači su se skupili u kolo, zaplesali i zapjevali uz pljesak vjernih simpatizera s tribina nakon što je pobjedom potvrđeno prvo mjesto na drugoligaškom »zapadu« kojim je izboreno igranje u Prvoj ligi – jug.


Ekipa je prvo osvojila prvo mjesto u Trećoj ligi, sada je najbolja u novom razredu izborivši još jednu promociju. Zadovoljni igrači, njihov trener Vedran Knežević i prvi mu suradnik Zlatan Švabić na koncu su primili medalje iz ruku Veljka Karabaića, predsjednika Zajednice sportova Županije primorsko-goranske i Vinka Perušića, čelnika »Pećina«.


– Kada smo nakon prvog mjesta u Trećoj ligi ušli u ovaj viši razred, Drugu ligu, u početku nismo polagali nade da ćemo biti prvaci – kaže trener »Pećina« Vedran Knežević. – Kako je prvenstvo odmicalo vidjeli smo da možemo do trona. Sezona je bila duga i teška.


Osvojili smo zasluženo prvo mjesto i ulazimo u Prvu ligu, ostvarili su se snovi o kojima smo pričali s igračima. Ovo je mlada ekipa. Dečki se druže na terenu i izvan njega. Posložili smo neke stvari i rezultat je tu, što se vidi, dvije sezone zaredom smo prvaci. Dečki zaslužuju sve ovo.Riječani su sa susjedima iz Dramlja odigrali uzbudljivu završnicu u kojoj su sačuvali prednost iz prvog dijela 14:10 za konačnih 23:22.

– Utakmica nije bila od velike važnosti, igralo se više za prestiž. Dogovorili smo se da pokušamo dobiti premda ni gosti nisu bili na visokoj razini. Odigrali smo osrednju utakmicu i pobijedili smo – tvrdi Knežević.



Utakmica 18. kola Druge lige rukometaša – zapad: Pećine – Mornar 23:22 (14:10). Dvorana mladosti. Gledatelja: 100. Suci: Grubor (Poreč) i Žepčan (Umag). Nadzornik: Turkalj (Rijeka).PEĆINE: Iljazović, Balas 2, Švabić 1, Žakula, Lipović 3, Vujović 1, Badanjak 1, Svjetličić, Pribanić 4, Matošević 2, Kostelac 4, Sančanin, Vrban 1, Gaši 4, Šunjić, Buratović. MORNAR: Matejčić 4, Čupić 4, S. Domijan 6, Mrakovčić 5, Jelovac 1 , Car, Mijić, I. Domijan 2.


»Pećine«, računajući sve mlađe uzraste, imaju osamdesetak igrača. Klub su bogate višedesetljetne tradicije, još od godina rukometne romantike, utakmica na asfaltu pećinskog »Tenisa«. Nasljednici ondašnjih imena odanost klubu dokazuju i plaćanjem mjesečne članarine od 150 kuna. Prva liga je krupniji zalogaj, to je konkurencija u kojoj igraju brojni poznati klubovi.


– Liga je nepoznanica za nas, ne znamo u što ulazimo. Čuli smo da u njoj ima puno dobrih ekipa, puno dobrih igrača. Moramo se pojačati, nastojat ćemo angažirati dva, tri igrača. Znamo i imena, ali još nećemo još s njima izlaziti u javnost. Kada krene prvenstvo, vidjet ćemo što će biti.


Igrači plaćaju članarinu da bismo opstali. Nadam se da će nam doći i neki sponzori, da će se prihodi malo povećati i da će na kraju to biti ono što smo htjeli. Zašto bi se trebali bojati ove nove lige? Ova ekipa, koja je u ove dvije godine dva puta zaredom prvak, može jako dobro odigrati u toj ligi. Možemo biti u sredini ljestvice. Moje je viđenje da u toj prvoj godini ostanemo u ligi na način da se izborimo za sredinu, a onda ćemo vidjeti kao i što dalje – zaključuje Knežević.