Zahuktale Zamećanke

Prosenjak: Nismo se ovome nadale ni u najljepšim snovima

Igor Duvnjak

Zadovoljna – Adrijana Prosenjak / Foto Vedran KARUZA

Zadovoljna – Adrijana Prosenjak / Foto Vedran KARUZA

Djevojke su pokazale da imaju karakter, želje za rukometom, za igrom. Dobra su klapa – hvali ekipu trenerica Adrijana Prosenjak



RIJEKA – Mlada postava rukometašica »Zameta« je prošla solinskim parketom kao kaznena ekspedicija naglašavajući uvjerljivim vodstvom ulogu favoritkinja, prednost je pretopila u novu uvjerljivu pobjedu. Riječanke su najugodnije iznenađenje starta prvenstva.


– Bilo me malo strah te utakmice, ali jako sam zadovoljna pristupom – kaže trenerica Zamećanki Adrijana Prosenjak. – Odigrale smo jako dobro. U napadu smo pak brzale i time nisam bila zadovoljna, a imale smo i jako puno tehničkih grešaka. Kod »plus 10« su priliku dobile sve igračice. Nakon duge stanke zbog ozljede zaigrala je i Emanuela Martinović.


Ekipa koja je poslije prošle sezone ostala bez cijele postave nema poraza, djevojke iz »inkubatora« Ede Šmita imaju tri pobjede. Sve to u situaciji kada je klub praktički bez uprave.




– Ovo je prekrasno. Nismo se stvarno nadale ovome ni u najljepšim snovima. Možemo biti više nego zadovoljne ovim početkom. Gro ekipe su igračice koje su do sada prilično malo igrale, osim Jelene Piršl i Lare Židek. Djevojke su pokazale da imaju karakter, želje za rukometom, za igrom. Dobra su klapa. Nadam se da će djevojke »ostati na zemlji«. Jako je pozitivno što vjeruju u sebe i svoje sposobnosti. To nam donosi rezultate.


Malo je tko vjerovao da će pred Zamećankama na vrhu biti samo prvakinje, »Podravka Vegeta«. U idućem kolu na Zamet stižu Splićanke, u slučaju nove pobjede Riječanke bi kao drugoplasirana ekipa išla u Koprivnicu.


– Želja je dobro odigrati protiv Splićanki, priželjkujemo uspjeh uz pomoć s tribina. Želimo nastaviti pobjednički niz uoči Koprivnice, gdje memamo imperativa. Dok se borimo za nas je svako ostvarenje dobro. Ostavimo li srce na terenu, a suparnice budu bolje, nema problema.