Rukomet

Posljednji ples velike generacije: Zamećanke danas igraju protiv Podravke Vegeta”

Igor Duvnjak

Foto: Damir Škomrlj

Foto: Damir Škomrlj



RIJEKA Rukometašice »Zameta« danas u 17 sati u polufinalu Kupa u Umagu igraju s najvećim favoritkinjama za osvajanje trofeja – »Podravkom Vegeta«. Autsajderice sa Zameta čekaju susret opterećene dugotrajnom klupskom krizom i totalnom neizvjesnošću oko neriješenih pitanja koja stalno muče igračice i njihovu trenericu Adrijanu Prosenjak.


– Neću puno o problemima. Ništa se nije promijenilo, situacija je ista – kaže Adrijana Prosenjak. – Ali, ovo je polufinale Kupa i vjerujem i nadam se da će u djevojaka proraditi sportski inat. »Podravka« je favorit.


Ne brine ih ništa drugo nego kako će odigrati, a nas podsvjesno brine sve ono uz teren makar pravim sportašicama, kada počne utakmica preko koje se može osvojiti Kup, u glavama ne može biti ništa nego želja za pobjedom.




Zamećanke danas očekuju svoju rukometnu »maturalnu«, igraju najtežu utakmicu sezone.


– To je najveća utakmica ove ekipe, koja sigurno više neće biti na okupu. Ovo je sigurno nešto posljednje veliko što bi ovaj sastav mogao dati. Ne znam u kakvom ćemo stanju biti. Naravno, pristup nam sada treba biti puno žešći, jači.


Poraz Zamećankim ne bi bio nikakva vijest, eventualna pobjeda bi bila velika senzacija.– U ove moje četiri godine smo samo jednom, lani, uspjele pobijediti »Podravku Vegetu«. Da uspijemo, to bi bilo nešto fenomenalno.

Mi smo nepredvidive. Bilo bi stvarno svjetsko čudo da ih uspijemo svladati.


Budemo li mi prave, ako se sve bude poklopilo, onda se možemo nečemu nadati.


Od 19 sati u drugom polufinalu igraju »Dugo Selo« i »Trešnjevka«.