SP u rukometu

Polufinale: Njemačka – Norveška i Danska – Francuska,

Hina

Danci će u petak na svjetske prvake Francuze/Foto REUTERS

Danci će u petak na svjetske prvake Francuze/Foto REUTERS



KOLN U polufinalu Svjetskog prvenstva za rukometaše u petak će u Hamburgu igrati Njemačka – Norveška i Danska – Francuska, dok će Hrvatska u subotu u Herningu igrati za peto mjesto protiv Švedske.


Njemačka je do prvog mjesta u skupini I stigla 31-30 (17-16) pobjedom protiv Španjolske u Koelnu, dok je istovremeno Danska svladala Švedsku sa 30-26 (13-13) i time stigla do prvog mjesta u skupini II u Herningu sa stopostotnim učinkom.


Najefikasniji u pobjedi Njemačke protiv europskog prvaka Španjolske bio je Fabian Bohm s pet golova, dok je Španjolsku predvodio Ferran Sole s osam pogodaka.




Dansku su do osme pobjede u isto toliko nastupa predvodili Mikkel Hansen sa šest i Magnus Landin s pet golova, dok Švedskoj za prolazak u polufinale nije bilo dovoljno osam pogodaka Jerryja Tollbringa.


Ranije u srijedu Hrvatska je u skupini I svladala branitelja naslova Francusku sa 23-20 (11-11) i tako osigurala treće mjesto i siguran nastup u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.


Četvrta mjesta u skupinama zauzele su reprezentacije Španjolske i Egipta te će one u subotu u Herningu igrati za sedmo mjesto, posljednje koje vodi u kvalifikacije za OI.