Matija Starčević

Počeli smo odlično igrati obranu, Lučin i Glavaš su pomogli svojim povratkom

Igor Duvnjak

Matija Starčević/Foto Arhiva NL

Matija Starčević/Foto Arhiva NL

Cijelo vrijeme smo bili u vodstvu i zadržavali smo ga. Mislim da je naš trener dobro postavio taktiku. – kazao je nadareni visoki lijevi bek Zamećana Matija Starčević. Od početka do kraja je adut trenera Nedeljka Lalića ostao nerješiva enigma labinskoj obrani, bio je golgeter Zamećana sa sedam pogodaka.



RIJEKA Rukometaši »Zameta« su na kraju u Dvorani mladosti na Trsatu zaplesali kolo pobjednika nakon što su u susjedskom derbiju matirali »Rudan Labin«. Mlada riječka ekipa je od početka do kraja bila u vodstvu, od onoga sa čak pet golova razlike sve do minimalne prednosti koju je na koncu uz uspone i padove pretvorila u važne bodove. Za razliku od poraza u dramatičnom gostujućem nastupu kod lidera »Dubrave«, kada je viđen vatromet golova, Zamećani su se ovog puta naradili u obrani. Miksanjem zona »6-0« i one »5-1« razbijan je ritam suparničkim napadima, što je uz uspješnu večer vratara Marina Sorića bio osnovni preduvjet za subotnji pun pogodak.


– Cijelo vrijeme smo bili u vodstvu i zadržavali smo ga. Mislim da je naš trener dobro postavio taktiku. – kazao je nadareni visoki lijevi bek Zamećana Matija Starčević. Od početka do kraja je adut trenera Nedeljka Lalića ostao nerješiva enigma labinskoj obrani, bio je golgeter Zamećana sa sedam pogodaka.


Starčević, Tin Lučin, Filip Glavaš i svi ostali Zamećani su veći dio utakmice bili itekako učinkoviti u obrani, koja je nekim davnim generacijama Zamećana bila zaštitni znak.




– U većini utakmica igramo dobru obranu. Sada smo počeli igrati odlično i zonu »5-1«. Lučin i Glavaš su nam svojim povratkom u klub jako pomogli u toj obrani. Mislim da će sve to dalje lijepo funkcionirati.



Dubrava 21, Poreč i Umag 19, Rudan Labin 15, Sesvete i Spačva Vinkovci 14, Zamet 13, Varaždin 12, Rudar 8 i Gorica 5 bodova. Poredak je to u Premijer ligi poslije 14 kola. U Ligu za prvaka plasirat će se četiri najbolje ekipe. Dubrava, Poreč i Umag su pred ciljem, za preostalo četvrto mjesto vodit će se velika bitka pet momčadi, koje dijeli tri boda razmaka.



Tribine su bile dobro popunjene riječkim i labinskim navijačima, publika je vidjela infarktnu završnicu kada se domaća mladost prerano stala i visoka prednost joj se svela na samo gol razlike.


– Dojma sam da smo se pred kraj malo opustili. Neke nam lopte nisu ušle u gol, nešto smo promašili. Pred kraj nije baš bilo koncentracije, ali smo se izvukli. Bilo je dosta uzbudljivo kod jedan razlike, ali je Lučin izborio sedmerac u akciji »jedan na jedan« i onda postigao pogodak. Poslije toga je Nikola Babić presjekao loptu i dao gol te je sve bilo gotovo.


Riječani za četvrtom pozicijom, koja vodi u Ligu za prvaka, kasne dva boda. Do kraja su ostala četiri kola, u idućem kolu im u goste dolazi vinkovačka Spačva.


– Treba se pripremiti dobro psihološki i taktički za tu utakmicu. Naravno da se nadamo pobjedi – poručio je Matija Starčević.