Liga za ostanak

Pobjeda riječkih rukometaša: Golijada Zamećana na oproštaju od sezone

Igor Duvnjak

foto Damir ŠKOMRLJ

foto Damir ŠKOMRLJ



RIJEKA Utakmica 10. kola Lige za ostanak rukometaša: Zamet – Karlovac 38:27 (21:8). Centar Zamet. Gledatelja: 134. Suci: Bosak i Herceg (oba Varaždin).


ZAMET: Trivunović, Vučko 2, Jeličić 4, Mozetič 5, Grgurević 1, Martinović 1, Kružić 3, Sorić, Načinović 4 (1), Tomljanović 5, Starčević 2, Dunato 7 (4), Majić 2, Golik, Chen 2, Wang.


KARLOVAC: Radočaj, Čakarić 1, Capan 1, Janjanin 2, Šepac, Milovac 1, Šnajder 1 (1), Dujmić 3, Ćelić 1, Mrljak 1 (1), Crnković 6, Sudarić 2, Rukavina 1, Karić, Obranović 7, Domjančić.




Isključenja: Zamet 2, Karlovac 8 minuta. Sedmerci: Zamet 6 (5), Karlovac 4 (2).


Rukometaši »Zameta« oproštaj od sezone zalili su kišom golova, nadmašili su »Karlovac« 38:27, čime su osvojili prvo mjesto u Ligi za ostanak. Na rastanku od prvenstva trener Drago Žiljak dao je priliku svim igračima, u momčadi, koja je pobjednika odlučila već do odmora, sjajnim napadom i čvrstom obranom imao je čak dvanaest strijelaca. Na kraju su svi zaradili pljesak navijača za dobru i dopadljivu predstavu.


Karlovčani su prvi put poveli u četvrtoj minuti kada je nakon tehničke pogreške domaćih Sudarić bez problema realizirao kontranapad za 3:2. Uzrokovao je, međutim, brzi odgovor domaćina. Nakon izjednačenja u režiji Patrika Martinovića, Quan Wang je obranio sedmerac pa onda još jedan šut, a njegov sunarodnjak Zhao Chen je dva puta silovito pogodio iz daljine. Pridružio im se ubrzo i iskusnik Damir Vučko za domaću seriju 4:0 i vodstvo 6:3 u osmoj minuti. Poslije pete Wangove obrane Zamećani su trima sedmercima Dujma Dunata odjednom imali pet koraka prednosti, sredinom poluvremena čvrstom obranom »6-0« vodili su 9:4.


Karlovčani su potražili izlaz u time-outu, ali ga nikako nisu nalazili. Gledatelji su opet svjedočili novoj seriji Zamećana, ovoga puta od čak 6:0 te je u 18. minuti Matija Starčević prednost Riječana povećao na 12:4. Gledatelji su pljeskom s tribina reagirali na efektne akcije efikasnih domaćih rukometaša, koji su nastavili povećavati razmak. U 20. minuti Dunato je i četvrti put bio nepogrešiv s crte od sedam metara (14:5). Karlovčani su i dalje nemoćno nastojali zatvoriti riječku špinu, Veron Načinović je u 24. minuti efektno zavrnuo loptu u mrežu za 17:7. Poslije treće obrane Marina Sorića, Martin Mozetič i Dario Jeličić prednost su povećali na čak 20:7, na odmor su otišli s košarkaških »plus 13« (21:8). U toj golijadi je sudjelovalo čak deset igrača Zamećana.


Domaćini su i dalje svako toliko stavljali nogu na papučicu gasa, u 37. minuti Mozetič i Tin Tomljanović povećali su vodstvo na 26:11. Trener Žiljak je dao priliku svim igračima s klupe, zaigrali su i najmlađi, a Karlovčani su u 45. minuti smanjili na 29:18, nakon čega su Riječani pozvali time-out. Bilo je, međutim, dovoljno da njihov stroj za golove povremeno opet proradi pa da uvjerljiva pobjeda ne dođe u pitanje, iako su se gosti primaknuli na 32:23 u 52. minuti. U idućoj minuti među vratnice je stao mladi Igor Trivunović, čime su sinoć svi Zamećani dobili priliku. Riječka rukometna mladost je bez problema odradila zavšnicu, razigrani Tomljanović, Jeličić, Dunato i prijatelji slavili su 38:27 nakon što je mladi Trivunović zaradio pljesak za obranjeni sedmerac.