Liga za prvaka

Pobjeda mladosti: Zamet u susjedskom derbiju napunio mrežu Umaga

Igor Duvnjak

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

Zamet – Umag 35:27 (20:14). Riječani su uspješno promovirali svoje golobrade talente koji najavljuju lijepu sutrašnjicu



Utakmica 9. kola Premijer lige za prvaka rukometaša: Zamet – Umag 35:27 (20:14). Centar Zamet. Gledatelja: 150. Suci: Barle i Vučić (Zagreb).


ZAMET: Đurica, Hrvatin 4, Martinović 5 (1), Lončarić 3, Tubić 4 Stojanović 2, Glavaš 5 (2), Lučin, Kovačević 3, Golik, Jelušić 5, Slavić, Valković 1, Starčević 1, Načinović 1, Miličević 1.


UMAG: Sorić, Buvinić 1, Ružić, Udovičić, Petričević 6, Bošnjak 2, Krupić 1, Sinčić 7 (3), Matanović 6 (1), Milinković, Labura, Beliga 4, Koler, Maros.Isključenja: Zamet 4 minute. Sedmerci: Zamet 3 (3), Umag 5 (4).

Alvaro Načinović, riječka rukometna legenda, svjedočio je uspješnom nastupu sina Verona i ostalih klinaca koji su u susjedskom derbiju napunili mrežu »Umaga« i slavili 35:27. Robert Ipša, pomoćni trener »Umaga« i nekadašnji riječki suigrač trenera »Zameta« Valtera Matoševića, mogao je na kraju samo stisnuti desnicu starom prijatelju čija je momčad, iako bez ozlijeđenog kapetana Milana Uzelca, dominirala svih 60 minuta za svoj drugi uspjeh u Ligi za prvaka. Riječani su pritom dodatno profitirali jer su osvajajući bodove ponovno uspješno promovirali svoje golobrade talente koji najavljuju lijepu sutrašnjicu riječkog rukometa.




Zamećani su prvu opipljiviju prednost stekli već nakon osam minuta zahvaljujući čvrstoj obrani »6-0« i budnom Marinu Đurici iza nje. U tom je razdoblju riječka ekipa složila poker golova kojima su Petar Jelušić, Luka Kovačević, Jadranko Stojanović i iskusnik Mateo Hrvatin ostvarili brzo vodstvo 5:1. Efikasni riječki napad se potom nastavio poigravati s gostujućom obranom, u 15. minuti raspucani Jelušić je svojim četvrtim pogotkom povisio na 10:5. Domaćini su zadovoljni prednošću digli nogu s papučice gasa, što su koristili tradicionalni rivali, ljevoruki Sinčić je u 19. minuti smanjio na samo 11:9. Domaća klupa je reagirala uvođenjem vratara Dina Slavića. Nakon njegove prve obrane Filip Glavaš je svojim drugim golom na asistenciju Davida Miličevića odmakao domaćine na 15:11. Pridružili su mu se Bojan Lončarić te Hrvatin i u 25. minuti su efikasni Zamećani vodili 17:11. U vatrometu golova »Zamet« je otišao na odmor vodstvom 20:14 uz sedam Slavićević obrana. U nastavku su zaigrali dječaci koji su prošle nedjelje postali mlađekadetski prvaci Hrvatske, a koji su u uvodu utakmice nagrađeni zasluženim pljeskom. Veron Načinović je svoj debi u Ligi za prvaka obilježio i debitantskim pogotkom. Stigla je i niska golova Patrika Martinovića, a ubrzo se na parketu našao i vratar Fran Lučin, kao i lijevo krilo Noa Tubić te Matija Starčević.