Na pravom putu

POBJEDNIČKI ZANOS Zamećani žele protiv Sesveta ostvariti i četvrtu uzastopnu pobjedu

Igor Duvnjak

Patrik Martinović (Zamet)/Foto Arhiva NL

Patrik Martinović (Zamet)/Foto Arhiva NL

Bit će ovo zanimljiva utakmica, a mi se nadamo da će dva boda svakako biti na našoj strani. Jasno da je puno lakše igrati pred domaćom publikom, pogotovo ako navijači dođu u većem broju kao protiv »Gorice« da bi nam pomogli - kaže Patrik Martinović



RIJEKA Mlada ekipa rukometaša »Zameta« večeras od 18 sati dočekuju »Sesvete«, u Premijer ligi. Ljevoruki bek Patrik Martinović i suigrači su u prošle tri utakmice bili uspješni, prije toga uglavnom su bili u ulozi mačka koji se poigrava s mišom da bi mu ovaj umakao u rupu. U prošle tri utakmice nije bilo tako, pobijeđen je »Poreč« u Rijeci, osvojen je vrlo vrijedan umaški bod, nakon čega su Zamećani na svom terenu kišom golova i dopadljivim napadačkim akcijama potopili »Goricu«.


– Napokon da smo krenuli na pravi put – kaže o dosezanju »radne temperature« svoje ekipe Patrik Martinović, jedna od nada riječkog i hrvatskog rukometa. – Konačno smo i mi počeli osvajati bodove. Trebalo je tako biti i od samoga početka prvenstva kada nam je, međutim, nedostajalo malo više mirnoće u završnicama.


Zamećani dolaze do uspjeha na znanje, igraju vrlo raznovrsno i efektno u napadu, što, naravno, izaziva pljesak njihovih navijača.




– Kao što sam i rekao, taman smo dobili malo mirnoće u završnici te su došli ti potrebni golovi.


Novi bodovi na kontu, koji su Riječanima dizalo za uspon na ljestvici, unijeli su mirnoću i samopouzdanje u momčad, osim toga se popravilo i raspoloženje u svlačionici Zamećana.


– Svakako da je raspoloženje sada bolje. Poslije svake pobjede mi se podižemo, a atmosfera u ekipi je sve bolja. Raspoloženje sve više i više raste.


Sesvećani dolaze u Rijeku s visoke pozicije na ljestvici. Zamećani su na gostovanju u Sesvetama dugo bili u prednosti, a na kraju su ostali bez bodova.


– Ono nam je bila prva utakmica u sezoni, vodili smo do deset minuta prije kraja. Tada nam je ponestalo mirnoće i uspjeli smo prokockati utakmicu u finišu. Pokazali smo da možemo igrati s njima, iako su oni pri vrhu tablice. Nisu toliko moćni, dokazali smo da im možemo parirati. Bit će ovo zanimljiva utakmica, a mi se nadamo da će dva boda svakako biti na našoj strani. Jasno da je puno lakše igrati pred domaćom publikom, pogotovo ako navijači dođu u većem broju kao protiv »Gorice« da bi nam pomogli.