Nadmašile Umag

Osmina finala Kupa rukometašica: Zamećanke rafalno u četvrtfinale

Igor Duvnjak

Foto S. Ježina

Foto S. Ježina



RIJEKA Utakmica osmine finala Kupa rukometašica Zamet- Umag 33:23(14:14). Dvorana na Zametu. Gledatelja 150. Suci Duspara, Rogić (Velika Gorica).


ZAMET:Paurević 4, Plahinek 4 (1), Jelenović 1, Židek 3, Miočinović 5, Tabar 3, Milosavljević 5, Toto 2, Brkljača, Bukvić 3,Toskić, Jurčić 1, Visković 1, Kalčić 1, Dobrić, Piršl.


UMAG: Pratljačić, S. Imamović 1, Rajić 1, Mataija 4, Jajčević 5 (3), Šito 2, Nushi 1, Japundža 8 (1), Kovač, Šegota, Gašić 1, A. Imamović,Popović.Isključenja: Zamet 6, Umag 6 minuta. Sedmerci: Zamet 1 (1), Umag 4 (4).

Igračice “Zameta” su dobro zakoračile u novu sezonu, večeras su u svojoj dvorani nadmašile “Umaga” u osmini finala Kupa. U tradicionalnom susjedskom derbiju je bilo trinaest izjednačenja, međutim kada su Zamećanke konačno “stavile mjenjač u pravu brzinu” u drugom poluveremenu, projurile su strelovito u četvrtfinale kraj nemoćnih Istranki. Povratnica u klub Jelena Piršl, zapažena sa 13 obrana i njezine suigračice su na koncu slavile sa čak 33:23, pri čemu je dvanaest domaćih igračica pogodilo mrežu. U završnici je među vratnicama Jelenu odlično zamijenila mlada Ella Toskić.




Rukometašice “Zameta” su u prvih desetak minuta igre priuštile navijačima čak pet izjednačenja u otvaranju utakmice kada su podešavale nišanske sprave u dosta rastrganoj igri. U prilog im pritom naravno nisu išla dva promašena zicera Elle Bukvić. Tada su im Iva Tabar solo prodorom i mlada Antonela Kalčić udarcem iz daljine donesle prvi puta dva gola prednosti, 7:5 u 12. minuti. Kada su Umažanke anulirale i taj zaostatak, trenerica domaćih Adrijana Prosenjak je nezadovoljna posegnula za minutom odmora. Ni to nije pomoglo, Japundža je dovela Umažanke u vodstvo 10:9 u 20. minuti. Zamećanke su s mukom tražile pravu igru u napadu gubeći se u individualnim besplodnim pokušajima da bi im uoči poluvremena raspoložena Ana Paurević ipak donesla prednost 14:12. Niti to im nije bilo dovoljno, na odmor se otišlo sa 14:14 uz ukupno čak 12 izjednačenja rezultata.


Domaće su u nastavku pokušale promijeniti obranu zaigravši “5-1” s isturenom Kristinom Plahinek, koja je svojoj ekipi iz sedmerca u 35. minuti donesla vodstvo 17:15. kao da je time nasapunala dasku gošćama, Tabar i Rea Jelenović su odmah povećale razmak na četiri gola,do tada najveći na utakmici.Vojislav Vujić, trener Umažanki i nekadašnji bek “Zameta” je reagirao time – outom. Bilo je međutim teško zaustaviti kola koja su krenula nizbrdo. Poslije jedanaeste obrane Jelene Piršl razigrana Dejana Miloslavljević je u 45. minuti ostvarila najveću razliku na utakmici 22:17 u razdoblju kada je i vrijeme na semaforu počelo raditi za domaće. Mrežu Umažanki su uskoro pogodile Mila Toto, Nataša Miočinović i Kristina Plahinek te je poslije 25:17 u 49. minuti u biti priči bio kraj, čak i najoprezniji u domaćim redovima su bili svjesni da Zamećanke idu u četvrtfinale Kupa.