Premijer liga

Obranom do uspjeha: Zamećani danas gostuju u Varaždinu

Igor Duvnjak

LOV NA PRVE BODOVE – Marin Kružić / Snimio Silvano JEŽINA

LOV NA PRVE BODOVE – Marin Kružić / Snimio Silvano JEŽINA

Domaćini su, poput nas, relativno nova ekipa s dosta novih igrača. Moramo odigrati čvrstu obranu – kaže Marin Kružić



RIJEKA Rukometaši »Zameta« danas nastavljaju nastup u Premijer ligi, u Varaždinu ih od 18 sati čeka gostovanje kod »Varaždina 1930«, a ljevoruki bek Marin Kružić nada se da će nastupiti unatoč problemima s leđima.


– Naravno da me smeta ta ozljeda, krajem tjedna sam lagano trenirao, no ne treba dramatizirati.  Mislim da ću  stisnuti zube i nastupiti – kaže Kružić. – Ima još ozlijeđenih u našoj momčadi. Vratar Fran Lučin je iskrenuo gležanj, Marka Mrakovčića bole leđa, a Vedran Žunić osjeća posljedice udarca u glavu. Ipak, mislim da će i oni zaigrati.


Zametska »putujuća bolnica« ima težak raspored na startu Premijer lige, poslije dva teška gostovanja, kod »Gorice« i »Varaždina«, stiže joj »Dubrava«.




– Taj raspored na startu nam ne treba ništa poremetiti, kao što sada dva puta gostujemo, u drugom dijelu prvenstva ćemo igrati dvije utakmice kod kuće. Misli su nam okrenute prema »Varaždinu«, idemo na pobjedu, dat ćemo sve od sebe, boriti se za te bodove. Naš cilj je jasan, želimo biti plasirani negdje u sredini ljestvice, nemamo nekog velikog rezultatskog pritiska.


Zamećane će dočekati i njihovi donedavni suigrači Jadranko Stojanović i Filip Glavaš.


– Ova naša ekipa svakoga dana treba biti bolja na svim poljima, prvenstveno u obrani. Domaćini su, poput nas, relativno nova ekipa s dosta novih igrača i teško je reći što očekivati i kako će oni odigrati. Uz ostale su se pojačali i našim bivšim igračima Glavašem i Stojanovićem. Momčad su s dobrim šuterima, imaju odličan sastav s dobrim igračima na svim pozicijama. Moramo odigrati čvrstu obranu, a u napadu ne smijemo previše srljati. Očekuje nas teška utakmica, no ako odigramo kako treba, bit će u redu.