Premijer liga

Novi uspjeh rukometaša Zameta: Pobjeda u derbiju polusezonu krasi

Igor Duvnjak

Foto D. Škomrlj

Foto D. Škomrlj

RIJEKA Utakmica 10. kola Premijer lige rukometaša: Zamet – Poreč 38:27 (18:11). SC Zamet. Gledatelja 200. Suci: D. i Z. Lončar (Varaždin).ZAMET: Đurica (11 obrana), Jelušić 3, Hrvatin 5, Martinović 3 (1), Uzelac, T. Lučin 6 (2), Stipčić 1, Stojanović 6, Glavaš 4 (2), F. Lučin (2 obrane), Golik 4, Valković 3, Grozdek 1, Majić 1, Šunjić 1, Miličević 1.

POREČ: Pranjić, Čosić 3 (2), Medved 1, Mišić, Pribetić, Šehić 1, Kušan, Perić 5 (1), Car (10 obrana), Mofardin 1, Gudić 1, Valinčić 2, Kocijančić, Medić 10, Tot 3.


Isključenja: Zamet 8, Poreč 6 minuta. Sedmerci: Zamet 6 (5), Poreč 2 (2).


Rukometaši »Zameta« su se uvjerljivom pobjedom u susjedskom derbiju s »Porečom« oprostili od uzbudljive polusezone, protkane europskim i domaćim obavezama. Nije ih omelo niti neigranje bitnog ljevorukog strijelca, ozlijeđenog Marina Kružića. Raspoložena riječka družina je tradicionalnim rivalima s druge strane Učke dopustila tek tri izjednačenja do konca prve četvrtine utakmice, a od tada pa nadalje je suvereno gospodarila igrom i kontrolirala kretanje rezultata. Na koncu je u kiši golova bilo čak 38:27, a pobjednici su imali trinaest strijelaca pri čemu je klupa pobjednika dala priliku svim igračima. Navijači su pljeskom ispratili svoje ljubimce.




Zamećani su od prvih minuta posebnu pažnju u obrani posvećivali Valinčiću i Mediću, na drugoj strani su u rastrganom početku protkanom brojnim obostranim tehničkim greškama duboko izlazili na domaće vanjske igrače. Riječka momčad je nakon jedne takve greške golom Jadranka Stojanovića prvi puta vodila s dva gola razlike, 4:2 u osmoj minuti. Uporni gosti su bili stalno na tragu suparnicima i kada je raspoloženi Moreno Car obranio sedmerac Tinu Lučinu, izjednačili su na 7:7 sredinom prvog dijela. Probudili su »lava koji spava«, Matea Hrvatina koji je »triplettom« donio najveću prednost svojoj momčadi uz gol Filipa Glavaša, 11:7 u 19. minuti.


Kako su domaćini suzili priolaze u obrani, raširili su si prolaze u napadu i Raul Valković im je povećao prednost na 14:9 u 25. minuti, a neizbježni Hrvatin pa Matija Golik su pogodili za 17:10 nepunih pet minuta do odmora. U mjesecu darivanja gosti su u prvih 30 minuta imali 12 tehničkih grešaka. Svaki bi domaćin poželjeo takve goste.


Istarska kola su i dalje išla nizbrdicom, u 32. minuti je bilo 20:11 golom Stojanovića, bilo je sve izvjesnije da gostima nema spasa od poraza, pogotovo što je uskoro bilo i jedanaest golova razlike, 23:12 u 38. minuti. U 41. minuti Jelušić je samo naglasio domaću dominaciju golom za 25:13 te je, bez obzira što je do posljednjeg zvuka sirene ostalo dosta vremena, jedino neizvjesno bilo s koliko golova razlike će domaći »plavi« slaviti u susjedskom derbiju. Tribine su pljeskom ispratile mladu domaću sedmorku, koja je dobila priliku u završnici i uspješno okončala utakmicu.