Valter Matošević

Nisam očekivao da ćemo u Umagu slaviti s toliko golova razlike

Igor Duvnjak

Valter Matošević/Foto Arhiva NL

Valter Matošević/Foto Arhiva NL



RIJEKA Čula se pjesma pobjednika u autobusu rukometaša Zameta, koji su se vraćali sa susjedskog derbija u kojem su do nogu potukli stare umaške rivale, pobijedili su sa čak osam golova razlike. Izvrsni vratar Marin Sorić i obrana ispred njega podrezali su krila Umažanima čime je ispunjen osnovni preduvjet za pun pogodak. Na drugoj strani riječki napad stvarao je mnogo nepoznanica istarskoj obrani puneći joj mrežu s raznih pozicija, prednost je rasla poput kvasca, u jednom trenutku je bilo čak i deset golova razmaka. Riječani su na kraju uvjerljivo slavili (30:22) i ugodno iznenadili neke od svojih opreznijih simpatizera.


– Malo sam i ja iznenađen, ali na razliku u golovima – kaže trener Zamećana Valter Matošević nakon zlata vrijedne gostujuće pobjede svoje momčadi. – Gajio sam neki optimizam s obzirom na prijateljsku utakmicu u srijedu.


Riječani su Umagu dozvolili priključak samo u prvoj trećini susreta nakon koje su ga nadigrali na svim frontovima, Matoševićeva je momčad dominirala sve do kraja.




– Mislim da smo dobro ušli u utakmicu, željeli smo pobjedu. Cijeli tjedan smo se spremali za taj susret i odigrali smo odličnu obranu sa Sorićem na golu. Imali smo brzu tranziciju u napad i mislim da smo zasluženo pobijedili. Razlika je tolika kolika je, možda je nisam očekivao, ali s druge strane, odigrali smo jednu pravu, mušku utakmicu, pogotovo jer se igralo u gostima, na teškom terenu s jednom vrlo, vrlo dobrom ekipom.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU