Hrvatska podrška

Niko Kovač čestitao hrvatskim rukometašima i nagradio Luku Stepančića

Hina

Niko Kovač čestitao je svojim sunarodnjacima na pobjedi/Foto REUTERS

Niko Kovač čestitao je svojim sunarodnjacima na pobjedi/Foto REUTERS



MUENCHEN Luka Stepančić je postigao osam golova i proglašen je za igrača utakmice,a nagradu mu je predao bivši hrvatski izbornik i trener Bayerna Niko Kovač.


– Bila je to obostrano dobra utakmica pred strašno dobrom atmosferom u dvorani. Bilo je toliko naših navijača, već kod himne sam se naježio, a podigli su nas kad smo zaostajali. Od prvog dana kad smo se okupili razmišljamo samo u Islandu i sad mi je drago što smo prvu utakmicu uspješno apsolvirali. Vrlo je važno pobjedom otvoriti turnir, ali moramo popraviti i neke pogreške u igri – kazao je Stepančić.


– Probili smo led, ubilježili pobjedu na otvaranju i sada će sve biti lakše – nadovezao se Luka Cindrić. – Dvaput smo bili u zaostatku, ali pokazali smo karakter, zgusnuli smo obranu i došli do nekih lakih golova. Mislim da je to put kako moramo igrati ubuduće. Islanđani su nas iznenadili dobrom igrom, izlaze puno u dubinu i koncentrirali smo se na Palmarssona, ali su nam ostali bekovi zabijali. Probili smo led, pobjeda je ipak najbitnija i sada će sve biti lakše«, kazao je igrač Kielcea.




Vratar Marin Šego bio je jedan od junaka dvoboja s 12 obrana.


– Utakmica je bila zanimljiva za gledanje, dosta izmjena vodstva. Islanđani su jako brzi, šutirali su iznad kukova što je jako teško. Ali mislim da smo pokazali karakter, a može biti i bolje. Igrali smo na mahove, petnaest minuta je bilo dobro, a petnaest minuta smo ‘štekali’. Srećom, uspjeli smo doći do vrlo važne pobjede«.