Zamećani kod Dubrave

Nedjeljko Lalić ne odustaje od plasmana u Ligu za prvaka

Igor Duvnjak

Nedjeljko Lalić/Foto Arhiva NL

Nedjeljko Lalić/Foto Arhiva NL

 Ova utakmica će nam biti putokaz je li je to izvedivo ili ne. Mislimo li ući u Ligi za prvaka, mi ovu utakmicu trebamo dobiti - kaže trener Zameta



RIJEKA Rukometaši Zameta večeras (19 sati) kod vodeće Dubrave nastavljaju premijerligašku utrku. Mlada momčad trenera Nedeljka Lalića ima izglede i za plasman u Ligu za prvaka.


– U odnosu na ljetne pripreme kada smo se skupljali u etapama, sada možemo biti zadovoljni. Jedino nismo svi bili na okupu četiri dana kada su naši kadetski reprezentativci bili na pripremama. Naravno kada je počela nastava u školama i na fakultetima, malo se prorijedio dolazak na treninge – kaže trener Zamećana. – Bilo je problema radi gripe, prošli cijeli tjedan je Tin Lučin bio u krevetu. Jedno vrijeme nije bilo ni Marina Sorića, ali zadovoljni smo. Problemi su sanirani, svi smo na okupu. Odigrali smo i dvije pripremne utakmice, uglavnom smatram da smo u dobroj formi i da smo dobro pripremljeni za nastavak.


Riječka momčad je na razmeđi između ulaska u Ligu za prvaka za kojom trenutno kasni tek dva boda i Lige za ostanak. Već na startu gost je lider Premijer lige.




– I dalje ne odustajemo od plasmana u Ligu za prvaka. Ova utakmica će nam biti putokaz je li je to izvedivo ili ne. Mislimo li ući u Ligi za prvaka, mi ovu utakmicu trebamo dobiti. Ako ne dobijemo šanse su nam bitno manje jer je do kraja redovnog dijela natjecanja preostalo samo šest kola. Tada bismo zaista trebali osvojiti minimalno osam bodova od mogućih dvanaest kako bismo mogli računati na plasman među četiri najbolja. Ne bude li tako, igrat ćemo u Ligi za ostanak. Ni to nije tragedija s obzirom na mladost ekipe te sve probleme koje smo imali. Ali, želja nam je Liga za prvaka. Ne odustajemo od toga, to je dobro i zato da mladi dečki počnu vjerovati u sebe.


Zamećani su svjesni kvaliteta svojih domaćina, ali vide i svoje šanse.


– Dubrava je favorit, ali mi smo s njima odigrali odličnu utakmicu na našem terenu što nam daje nade da se možemo upustiti u borbu za bodove – zaključuje Lalić.