Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
22. studenoga 2019.
Probrano društvo u gostima

Ne gasi se uspomena na Zvonimira Škerla: U subotu 25. izdanje memorijalnog turnira

Ilustracija: NL
Ilustracija: NL
Autor:
Objavljeno: 12. siječanj 2017. u 12:08 2017-01-12T12:08:30+01:00

Za »jubilarac«, 25. turnir po redu,  pozvao je probrano rukometno društvo na čelu s »PPD Zagrebom«, apsolutnim vladarom hrvatskih parketa, koji je uz ine naslove, dva puta bio i prvak Europe.  »Zagrebaši« na čelu s trenerom Silvijom Ivandijom, nekadašnjim igračem Zameta,  rado su se odazvali na poziv riječke sportske legende Alvara Načinovića, dolaze u Rijeku s porečkih priprema.

RIJEKA - MRK »Kozala« i 128. brigada Hrvatske vojske »Sveti Vid« u subotu organiziraju 25. jubilarni Memorijalni turnir »Zvonimir Škerl« u spomen na ovog zapaženog kozalskog rukometaša, kapetana tadašnjjih kozalskih igrača s asfalta kraj stare škole, poginulog u odori hrvatskog vojnika na ličkom ratištu.   Svima dragi »Škero«, dobroćudni i pošteni mladić  svojim je rukometnim umijećem, ali isto tako i bezgraničnom borbenošću, tempetamentom i »srcem kao Učka« davao ritam igri »Kozale«.

Njegov klub ne gasi uspomenu na momka, koji i toliko godina nakon što mu je nasilno prekinut mladi život, ne prestaje širiti pozitivne  vibracije. Uostalom, u vrijeme njegove pogibije klub se gasi, da bi nekolicina entuzijasta na čelu s Romanom Rubinićem organizirajući,  memorijalni turnir, počela dizati »Kozalu« na noge. Stiglo se do sadašnjih prvoligaških visina...

Za »jubilarac«, 25. turnir po redu,  pozvao je probrano rukometno društvo na čelu s »PPD Zagrebom«, apsolutnim vladarom hrvatskih parketa, koji je uz ine naslove, dva puta bio i prvak Europe.  »Zagrebaši« na čelu s trenerom Silvijom Ivandijom, nekadašnjim igračem Zameta,  rado su se odazvali na poziv riječke sportske legende Alvara Načinovića, dolaze u Rijeku s porečkih priprema.

Slovenski lider

Inozemni gost, »Riko Ribnica«, ni manje ni više je  trenutno vodeća momčad slovenskog prvenstva. Uz to nastupa u skupinama Kupa EHF-a. Ribničani daju dva reprezentativca Slovenije, od kojih je jedan  na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj  s izabranicima Veselina Vujovića. Domaći premijerligaš »Zamet«  jesenas se oduševio kvarnerske ljubitelje rukometa ovogodišnjim nastupima u Kupu EHF, eliminiravši znane momčadi, francuski »Creteil« i rumunjski »Bukurešt«. Treneri Zamećana  Valter Matošević i Marin Mišković dovode u goste  prijatelju Alvaru Načinoviću, sportskom direktoru Kozalčana,  nekadašnja imena »Kozale« Filipa Glavaša, Tina Lučina, Darija Jeličića i Marina Sorića.

Klupski uzlet

Turnir počinje u subotu u 11 sati susretom  »Zameta« i » Ribnice«, u12.20 sati je službeno   otvaranje turnira i odlazak delegacija na posljednje počivalište Zvonimira Škerla,  a u  13 sati igraju   »PPD Zagreb« i  »Kozala«. Nakon što se u  14.30 sati odigra revija škole rukometa,  u  16 sati je utakmica za treće mjesto,  a u 18 sati se igra  finalni susret.

– Naši ugledni i dragi gosti su se rado odazvali na turnir. Sve se to uklapa u vrijeme uzleta našeg kluba, danas stabilnog prvoligaša – konstatira Alen Tomaš, trener i predsjednik »Kozale«. – U prvom  sastavu imamo niz »klinaca«, politika je da najtalentiraniji idu  »Zametu«. Jedva čekamo subotu, turnir u spomen na našeg dragog igrača, jednu sportsku feštu u našoj dvorani. Sve se ovo odvija u ovom, kako ih je Alvaro Načinović nazvao, danima rukometa, igra se u vrijeme Svjetskog prvenstva u Francuskoj. Turnir  kod nas je nešto dodatno, »šlag na tortu« za riječke ljubitelje sporta.

Turnir ima i humanitarnu notu. Umjesto naplate ulaznica,   gledatelji i sudionici su pozvani  da donacijom konzervirane i trajne hrane, mlijeka ili higijenskih potrepština pomognu našim sugrađanima kojima je pomoć potrebna. Na ulazu u dvoranu će se nalaziti ljubazne djelatnice Socijalne samoposluge Rijeka, kod kojih se mogu ostaviti donacije.  Donacije su već velikodušno prikupili pripadnici udruge 128. brigade » Sveti Vid«, riječ je o 50 kilograma  hrane koja će biti uručena na samom turniru.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.