Obrana bez obrane

Načinović razočaran: ‘Ovo nije naše pravo lice’

Igor Duvnjak

POPRAVNI ISPIT IZ OBRANE U POREČU – Veron Načinović  / R. BRMALJ

POPRAVNI ISPIT IZ OBRANE U POREČU – Veron Načinović / R. BRMALJ

Počeli smo skroz loše, obrana nije štimala, igrali smo svaki za sebe... Mislim da možemo više. Ovih 40 golova suparnika je prvenstveno naša zasluga – kaže mladi Veron Načinović



 Nekadašnji »zlatnici« svjetskog rukometa, Alvaro Načinović i Valter Matošević u gledalištu, te Vlado Šola i Davor Dominiković na klupi »Dubrave«, svjedočili su vatrometu golova koji je opekao »Zamet« u njegovom domaćem ogledu sa Zagrepčanima. Riječani su se na svojoj koži uvjerili da je moguće dati čak 34 gola, a izgubiti utakmicu sa šest pogodaka razlike. Igrači trenera Igora Marijanovića su sebi i svojim simpatizerima priredili tu neslanu šalu lošim pristupom utakmici u kojoj jednostavno nisu ispunili osnovne ofenzivne postulate. Napad jednostavno nije uspio proizvesti koliko je obrana »trošila« u utakmici u kojoj su gosti, među kojima su bili zapaženi Riječani Marin Buneta i Sandro Samardžić, davali dojam da stalno imaju »brzinu više« i da su neuhvatljivi svojim gostoljubivim domaćinima. »Zamet« sa znatno pomlađenim sastavom na početku prvenstva s dva osvojena boda djeluje promjenljivo kao i ove jesenske vremenske prilike. U svoja prva tri nastupa je pokazao tri različita lica, od oscilacija na startu s »Goricom«, preko zadovoljavajuće varaždinske predstave, do ovog obrambenog »šepanja« protiv »Dubrave«.



Poredak: Gorica, Karlovac, Dubrava, Varaždin i Poreč 4, Spačva Vinkovci 3, Metalac, Umag i Zamet 2, Sesvete 1 bod.





– Prošli puta s »Varaždinom« je bilo odlično, ekipa je igrala zajednički. Sada ne znam što se dogodilo – rekao je mladi Veron Načinović, nada riječkog rukometa. Dao je pet golova, ali otac Alvaro nije bio zadovoljan obrambenom prezentacijom sina i suigrača, koji su inkarirali čak 40 pogodaka. – Počeli smo skroz loše, obrana nije štimala, igrali smo svaki za sebe. Ovo nije naše pravo lice, mislim da možemo više. Ovih 40 golova suparnika su prvenstveno naša zasluga. Obrana je bila skroz loša, šutevi su bili uglavnom sa sedam metara, te vratari nisu mogli previše braniti.


Veron i suigrači moraju čim prije izvući pouke iz ovog poraza, već u subotu u tradicionalnom susjedskom derbiju gostuju u Poreču.


– »Poreč« je kod kuće opasna ekipa, imaju dobre igrače, vidjet ćemo što će biti. Mi se nadamo pobjedi i dat ćemo sve od sebe kako bi to izgledalo puno bolje nego sada. Obrana je uvijek najvažnija, treba je odigrati bolje nego sada.