Premijer liga

Na krilima navijača i Zametskih zvončara: Zametu važni bodovi protiv susjednog Poreča

Igor Duvnjak

Foto D. Škomrlj

Foto D. Škomrlj



RIJEKA Utakmica 13. kola Premijer lige rukometaša: Zamet – Poreč 31:22 (18:10). Dvorana na Zametu. Gledatelja: 182. Suci: Gladović, Volenik (obojica Virovitica).


ZAMET: Vučko 6, Jeličić 1, M. Mozetič, J. Mozetič, Grgurević, Martinović 4, Njegovan 2, Dunato 1, Kružić 2, Sorić, Načinović, Starčević 3, Lučin, Majić 2, Golik 10 (6).


POREČ: Gavranović, Miličević 2, Mataija, Medved, Thoss 4, Štifanić, Perić 1, Car, Mofardin 2, Petrov, Popović, Žagar, Filipović 4, Rađaković 5 (5), Pribetić 4.




Isključenja: Zamet 8, Poreč 6 minuta. Sedmerci: Zamet 6 (6), Poreč 7 (5).


Razigrani rukometaši »Zameta« osvojili su važne bodove u susjedskom derbiju nakon što su večeras na svom parketu nadigrali momčad »Poreča«, ekipu sa samog vrha. Trener Drago Žiljak je po povratku na klupu Zamećana dobro postavio igru svoje momčadi koja je zablistala u napadu kišom golova dok je složnim radom u obrani također krčila put do slavlja. Nagrađena je vrlo uvjerljivom pobjedom od čak 31:22 dominirajući najvećim dijelom susjedskog derbija za što je na koncu dobila zasluženi pljesak navijača.


Vatromet


Porečani su u sedmoj minuti iskoristili prvu tehničku grešku Zamećana nakon koje im je Tin Thoss bombom izvana preko domaće zone 6-0 donio prvo vodstvo – 3:2. Istrani su dosta lako izlazili na kraj s domaćom obranom što im je omogućavalo minimalnu prednost u šumi izjednačenja. Kada su se Riječani konačno uspjeli obraniti Damir Vučko ih je iz kontranapada vratio u vodstvo 6:5 u 10. minuti.


Vatromet golova ugrijao je gledalište koje je ponijelo domaću momčad. Nakon još jedne uspješne obrane pljeskom je nagrađena minijatura mladog ljevorukog majstora Patrika Martinovića za najveću razliku do tada, 9:7 u 15. minuti. Martinović je par minuta potom aktivirao ljevicu i jakim udarcem iz daljine povećao na – 11:8. Pridružio mu se odmah i Golik koji je matematički točno vodio napad Riječana, a poslije obrane Marina Sorića mladi Matija Starčević je povećao na 13:8 u 22. minuti te je »Poreč« pozvao »time-out« želeći okončati riječku seriju 4:0.


Maštovitost


Tada su na scenu stupili Zametski zvončari čiji je ulazak u dvoranu popraćen pljeskom dok je Sorić nastavio nizati obrane. To se naravno osjetilo i na semaforu, razigrani Golik je u 26. minuti povećao na 15:8 u 26. minuti, njegovim već sedmim golom okončana je dugometražna serija »Zameta« od čak 7:0 u trajanju od deset minuta. Maštoviti i raznovrsni napad Zamećana je raznosio porečku obranu kao kvarnerska bura zaostale oblake te je na poluvremenu bilo 18:10.


Poneseni skandiranjem s tribina zametski »plavi« su nastavili u istom ritmu, Vučko je u 32. minuti povisio na 20:11. Riječani su se uskoro u dva navrata obranili s igračem manje da bi potom Martinovićeva ljevica dodatno približila bodove golom za 22:12 u 39. minuti. Porečani su reagirali brzometnom serijom 3:0, Thoss je smanjio na 22:15 u 41. minuti. To međutim protekom minuta nije mijenjalo ukupnu sliku utakmice u kojoj su Riječani dominirali, Starčević je sredinom drugog poluvremena pogodio za 26:17.


U 48. minuti Vučko je spasio skoro siguran gol da bi potom Ivan Majić iz kontre poentirao za 27:19 u 48. minuti dodatno smanujući dileme oko pobjednika susjedskog derbija. Tri minute potom Golik je iz sedmerca pogodio za 28:19 zaključujući polako subotnju riječku rukometnu priču u kojoj su se radovali Zamećani. Njima je u preostalim minutama preostala ugodna dužnost čuvanja prednosti za osvajanje važnih bodova, uz to su u finišu priliku dobili i svi igrači sa klupe.