Rukometna bajka

Na Zametu je već neko vrijeme otvoren boutique lijepog rukometa

Igor Duvnjak

Veron Načinović/Foto Arhiva NL

Veron Načinović/Foto Arhiva NL

 Atmosfera je odlična. Dečki su super. U »Zametu« mislim da nikada nije bila bolja atmosfera - tvrdi Veron Načinović, sin slavnog oca Alvara



RIJEKA Na Zametu je već neko vrijeme otvoren boutique lijepog rukometa, u izlogu su potezi za sladokusce ove igre koje im predstavljaju mladi, vrlo daroviti rukometaši »Zameta«. Bilo je tako i u pobjedi nad »Sesvetama«, kada su igrači oporavljenog trenera Nedeljka Lalića efektne akcije u napadu zidali na nužnom temelju čvrste obrane s Veronom Načinovićem i Tinom Lučinom u sredini zone »6-0« iza koje je stajao raspoloženi vratar Fran Lučin.


– Pokazali smo zube u obrani, bili smo čvrsti – kaže Veron Načinović, jedan od Zamećana pred kojim je lijepa rukometna budućnost primajući čestitke, među čestitarima je bilo trofejno hrvatsko ime, njegov otac Alvaro. – Borili smo se, nismo im dali razmahati se. Do poluvremena smo primili samo 11 golova. To je presudilo utakmicu. Imali smo malo »rupa« tijekom utakmice, ali smo se vratili.


U napadu već duže vremena traje bogata produkcija ove generacije Zamećana, koja servira golove na tekućoj vrpci. Tako je bilo i sa »Sesvetama« koje su u Rijeci »samo tako« primile 30 golova. Njihov trener, majstor obrane Davor Dominiković, nije znao rješenja za poteze razigranog majstora Tina Lučina i suigrača.




– Napad nam je bio dobar, pametan, strpljiv, bez puno tehničkih pogrešaka. Treba to uvježbavati još i za iduće susrete. Idemo utakmicu po utakmicu.


Mlada momčad djeluje složno, vidi se da su »kompa«. Nakon susreta se i iz hodnika zametske dvorane čula njihova zajednička pjesma kojom su slavili pobjedu.


– Atmosfera je odlična. Dečki su super. U »Zametu« mislim da nikada nije bila bolja atmosfera. Dobro se slažemo, super smo ekipa.


Veron i društvo su se zahuktali poslije nekoliko nesretnih i nespretnih startnih premijerligaških poraza. Brzo hvataju zaostatak uspješnom serijom, u protekle četiri utakmice su osvojili sedam bodova.


– Uzrok ove serije? Ne znam. Mlada smo ekipa, skupili smo se i »sabrali glave«. Nemamo više padova u igri. Osim toga, svi smo zdravi, nemamo ozlijeđenih osim lijevog krila i sve to je došlo na vidjelo.


Zamećani naravno žele produžiti ovaj niz uzastopnog osvajanja bodova, u idućem kolu gostuju kod »Varaždina«.


– Idemo po dva boda, nemam što više reći. Moramo se spremiti za to tijekom tjedna – optimistički je zaključio Veron Načinović.