Zasićenje ili...

Mladen Prskalo blizu odlaska s kormila rukometašica Murvice

Igor Duvnjak

Mladen Prskalo/Foto Arhiva NL

Mladen Prskalo/Foto Arhiva NL



RIJEKA Ostanak trenera Mladena Prskala za kormilom rukometašica Murvice je neizvjestan, to je iznenađujuća vijest iz Crikvenice nakon najuspješnije sezone u povijesti kluba. Djevojke su pod njegovim vodstvom najprije izborile ulazak u Prvu ligu i ostale među prvoligašicama, a sve je zašećereno ulaskom u polufinale Kupa. Nakon porečkog uvjerljivog poraza od Sesveta odjednom su počele špekulacije oko njegovoga ostanka u ulozi koju je obavljao u proteklih pet godina. U tom razdoblju ekipa je rasla korak stupanj po stupanj, da bi kulminacija bila u proteklom razdoblju sa spomenutim rezultatima kojima se uz ostale veselio i znatni broj navijačica i navijača Murvice.


Slika je tijekom cijele sezone bila lijepa, stanje se doimalo idiličnim, ali realnost baš nije bila takva, iza fasade se štošta događalo što nije izlazilo u javnost. Želeći ostvariti rezultatske ciljevem, Prskalo nije izlazio u javnost sa problemima, ali niti sada ne komentira ono što je bilo niti želi javno najavljivati ništa oko njegova ostanka u klubu ili oko ostanka. Nešto je tek kazao predsjednik kluba Damir Ljubanović iz čijih se riječi jedino što je sigurno, može samo zaključiti da će konačna odluka o treneru biti donesena tijekom tjedna nakon zajedničkog razgovora ovog bivšeg reprezentativca te dugogodišnjeg pivota Zameta i Crikvenice s upravom.


– Bilo bi preuranjeno nešto konkretno poručivati, mi još nismo ništa razgovarali – rekao je predsjednik Murvice. – Moramo se sastati i odlučiti hoćemo li nastaviti suradnju jer, uostalom, uvijek je bilo tako. Dogovarali smo se sezonu za sezonu. Postoje svakakve mogućnosti. Trener je bio kazao da se zasitio, ali ponavljam, sjest ćemo i razgovarati. Da smo donijeli jednu čvrstu odluku da Prskalo odlazi – nismo. Najprije smo čekali da prođe ova završnica Kupa, sada ćemo sjesti ovog tjedna i popričati. Sada polako završavamo sa treninzima, a onda ćemo vidjeti što ćemo. Uglavnom, definitivno još nije ništa odlučeno.




Teško bi bilo nešto konkretno najavljivati ili prognozirati, ali kada bi se ovog časa vagalo izglede oko trenerova ostanka u Murvici ili njegova odlaska iz Crikvenice, stječe se dojam da je bliža varijanta okončanje suradnje između Murvice i Prskala nego nastavak tog rukometnog braka.