RK Zamet

Matošević o remiju sa Spačvom: ‘Bod smo izgubili u napadu’

Ivan Volarić

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Mi smo najmlađa ekipa u ligi i bit će još oscilacija u igri. Uz malo sreće mogli smo doći do pobjede - kaže Matošević



Rukometaši Zameta ipak nisu uspjeli u potpunosti oploditi prvi gostujući bod osvojen kod Dubrave i domaćom pobjedom nad Spačvom napraviti iskorak prema vrhu ljestvice. Riječani su se na kraju morali zadovoljiti s bodom iako su u 45. minuti utakmice imali velikih četiri pogotka prednosti i igru koja je slutila na sretan završetak.


– Na kraju je najbitnije da smo ostali neporaženi. A moglo je biti svega! U Dubravi smo od izgubljene utakmice došli do boda, sada smo od praktički dobivene utakmice spasili bod. Što reći osim da smo platili danak neiskustvu. To stalno spominjem. Mi smo najmlađa ekipa u ligi i bit će još tih oscilacija u igri. Odigrali smo dobru utakmicu, uz malo sreće mogli smo doći do dva boda. Ništa, život ide dalje. Idući vikend nas čekaju Sesvete – govorio je nakon utakmice Valter Matošević, trener Zamećana, koji krajem prvoga poluvremena promjenom obrane (iz 6:0 u 5-1) sustigli i prestigli gostujuću prednost od dva gola, te počeli brzom i laganom realizacijom namicati značajnu rezultatsku prednost,


– Počeli smo s obranom 6-0 i Vinkovčani su nam dosta lagano zabijali golove. Kada smo okrenuli obranu na 5-1, nisu su se baš dobro snašli. Vidjelo se da dobro funkcioniramo. Pokušali su igrati sa sedam igrača, međutim, mi smo lagano poentirali bez golmana. Međutim, ovaj bod je više izgubljen u napadu nego u obrani.




Posebno se to odnosi na zadnji napad. Riječani su imali na raspolaganju gotovo punu minutu, ali nisu na kraju uspjeli izraditi akciju za završni šut.


– Žao mi je najviše zbog tog zadnjeg napada. Nažalost, došlo je do kratkog spoja i nije prošlo nešto što smo planirali.ž


Oscilacije u igru postale su zaštitni znak mlade riječke momčadi.


– Ušli smo u jednu crnu rupu što se događa i velikim ekipama. Ne mogu biti nezadovoljan sa svih 60 minuta, iščupali smo na kraju bod, moglo je završiti bolje, ali i gore. Bit svega je da smo ostali neporaženi – zaključio je trener Zamećana.