Dvoboj sa MT Melsungenom

Matošević hvali suparnika u kvalifikacijama za Kup EHF-a: ‘Jedan od najjačih sastava Bundeslige”

Igor Duvnjak

Valter Matošević  / arhiva NL

Valter Matošević / arhiva NL

– Riječ je o jednoj od najjačih ekipa Bundeslige. To je jedan lijepi, pravi dvoboj za nas, pogotovo što se prva utakmica igra u Rijeci. Tko je mogao očekivati da ćemo jednog dana igrati službenu utakmicu s jedniom bundesligašem – rekao je Matošević



 Rukometaši »Zameta« su velikim preokretom s »Bukureštom« u drugom krugu kvalifikacija za Kup EHF–a bacili ješku na koju je zagrizla krupna riba, budesligaš »Melsungen«, koji je prošlu sezonu završio na četvrtom mjestu ovog najjačeg muškog rukometnog klupskog nadmetanja na svijetu. Uoči ogleda 19. studenoga u Rijeci i 26. studenoga u gostima, suparničku snagu je potvrdio i Valter Matošević, trener Zamećana, inače odličan poznavatelj njemačkog rukometa, čovjek koji je branio i na bundesligaškim terenima.



Novi trener Rukometnog kluba PPD Zagreb je Silvio Ivandija, trener mladih hrvatskih selekcija i bivši suradnik u seniorskoj reprezentaciji. Ivandija klub preuzima nakon što su PPD Zagreb i prijašnji trener Veselin Vujović raskinuli suradnju zbog slabih rezultata u Ligi prvaka. Nakon četiri poraza u četiri utakmice PPD Zagreb je na začelju skupine B.


Ivandija je početkom ove godine vodio ženski rukometni klub Lokomotivu, a bio je suradnik bivšeg hrvatskog izbornika Slavka Goluže u seniorskoj reprezentaciji, te Lini Červaru u Zagrebu. Kao trener radio je i u Italiji (Prato i Trieste), u BiH (Izviđač Ljubuški) dok je u Hrvatskoj vodio Karlovac i Varaždin. Tijekom igračke karijere nosio je dres Zameta, Celja, Zagreba i Prata. Službeno predstavljanje novog trenera bit će danas





  – Zapao nas je »Melsungen« u kojem igra naš reprezentativac Marino Marić. Imaju dosta stranaca, vratar im je švedski reprezentativac Johan Sjöstrand. Tu je i srpski reprezentativac Momir Rnić. Riječ je o jednoj zbilja dobroj ekipi, koja prošle sezone do kraja borila za ulazak u Ligu prvaka.


Igrači »Zameta« su jesenskim uspjesima sebi i navijačima priuštili poslasticu, dolazak u Rijeku »Melsungena«, ekipe za koju je nekada branio hrvatski reprezentativac Mario Kelentrić. Kvaliteta bundesligaša budi sjećanja na na dane kada je gostovao europski prvak »Zagreb« ili francuski »Montpellier«, koji je imao tada sedam aktualnih svjetskih prvaka.


– Prije smo mogli samo sanjati o jednom takvom suparniku ili ga vidjeti samo na televiziji. Službena utakmica s bundesligaškom momčadi je nagrada za sav ovaj trud, za ove dečke koji su odigrali dvije fenomenalne utakmice s »Creteilom« i »Bukureštom«. Sada nas je zakačilo nešto najjače. U ova dva kola smo nadmašili sebe, ali mi ćemo i sada odigrati pravu utakmicu, jer tko zna, može se dogoditi loš dan »Melsungena«, kao što im se dogodilo nedavno u prvenstvu. To je inače klub iz malog mjesta koje ima samo rukomet.