Zamećani u Labinu

Martinović: Bit će jako teško, ali ne bojimo se

Igor Duvnjak



RIJEKA Igra mlade ekipe rukometaša »Zameta« se tijekom utakmice mijenja kao ove listopadske vremenske prilike, nakon sunca po njih, nažalost, dolazi naoblačenje, dobra razdoblja traju uglavnom do završnice kada Riječani ulete u labirint pogrešaka koji ih odvede u poraz. Zorna demonstracija toga je bila i u nedavnom domaćem porazu ekipe trenera Nedeljka Lalića od »Dubrave« kada su, Zamećani sami sebi »nasapunali dasku«. To je saznanje u njihovom taboru uoči večerašnjeg labinskog gostovanja tamošnjem »Rudanu«.


– Na svakoj utakmici igramo odlično do pedesete minute, uredno vodimo, a onda se dogodi ne znam što – kaže ljevoruki mladi majstor Riječana Patrik Martinović, student prve godine Pomorskog fakulteta. Velika su očekivanja od ove nade hrvatskog rukometa, čeka se da ih ovaj osamnaestogodišnjak u ovom prvenstvu počne i opravdavati. – Očito je riječ o neiskustvu. Mladi smo igrači, odjednom »podivljamo«, nastane kaos na terenu. Počnemo brzati, radimo gluposti i vodstvo nestane. Jednostavno, valjda onako mladi, želimo prebrzo doći do pobjede. Imali smo sastanak o svemu tome, ali je trener rekao da to što smo pričali ostane među naša četiri zida, u svlačionici.


Njega i ostalo društvo Zamećana očekuje večeras itekako teška utakmica u Labinu, tradicionalnoj rukometnoj sredini koja je dala niz istaknutih igrača. »Rudan« je dobro startao u prvenstvo, želi domaće bodove.




– »Rudan« je neugodna ekipa, imaju odlične rezultate, dvije pobjede. Bit će nam jako teško, pogotovo jer ima dosta domaćinskog suđenja, ali pokazali smo da možemo parirati i najjačim ekipama u ovoj ligi. Ne vidim razloga zašto ne bismo pobijedili, ne bojimo se bez obzira što je gostovanje na tom terenu tradicionalno teško.


Utakmica večeras počinje u 20 sati.



Rukometašice »Zameta« večeras gostuju kod »Bjelovara«, s kojima su im posljednjih sezona izmjenjene uloge. U nekim, za Zamećanke sretnijim vremenima, Riječanke su bile favoritkinje tih nadmetanja, sada ta uloga pripada Bjelovarčankama. U »Zametu« tako gledaju i na večerašnji bjelovarski duel, koji se igra od 19 sati.


– Igrat ćemo utakmicu nakon duge pauze koja je za nama. Mi smo pokušale vježbati što smo bolje mogle. Očekivale smo da ćemo za ovaj susret imati Laru Židek, ali taj njezin oporavak ide malo sporije nego što smo pretpostavljale i željele – kaže trenerica Riječanki Adrijana Prosenjak. – U tom razdoblju ligaške stanke smo izgubile Josipu Jerčinović. Pripremile smo se za ovu utakmicu koliko smo mogle. »Bjeliovar« je favorit. One su po nekim očekivanjima u ovom trenutku treća ekipa u državi. Za nas je to pravi test, ovo nam mora biti utakmica u kojoj trebamo dati sve od sebe i pokazati što možemo, da vidimo gdje smo u ovom trenutku jer nakon toga nam slijede susreti sa suparnicama sa kojima se možemo nositi i tu ćemo trebati tražiti bodove.