"Zamet" večeras dočekuje "Umag"

Majić: ‘Idemo po prvu domaću pobjedu’

Igor Duvnjak

Ivan Majić / Snimio Damir ŠKOMRLJ

Ivan Majić / Snimio Damir ŠKOMRLJ



RIJEKA Rukometaši »Zameta« kratkotrajno su zahvaljujući pobjedi nad »Metalcem« uživali u rezultatskom razvedravanju nakon razdoblja naoblake, poraza u nizu od »Poreča«, »Dubrave« i »Sesveta«, od kojih je ovaj posljednji izazvao zabrinutost.


Riječka momčad je u izjednačenom premijerligaškom natjecanju na križanju uoči večerašnjeg tradicionalnog susjedskog derbija s »Umagom« na Zametu (19 sati). Priželjkivani pun pogodak bi je s dna približio konkurenciji  na čelu kolone s obzirom da vodeća »Dubrava« ima tek četiri boda više. Krivi korak bi pak značio ostanak na dnu za sastav trenera Igora Marijanovića.


– Pred nama je tradicionalno zahtjevna utakmica u kojoj ćemo, vjerujem, ponoviti igru s »Metalcem« i upisati prvu  domaću pobjedu u novoj sezoni – poručio je Vedran Babić, direktor »Zameta«, mišljenje kojega dijeli i vratar Marin Sorić.




– Igramo s ekipom koja drži konstantu u vrhu lige proteklih nekoliko sezona i osigurava svoje mjesto u Ligi za prvaka – konstatirao je Sorić. – Unatoč tome, smatram da imamo kvalitetu kojom možemo pokazati puno više nego što smo pokazali dosad. Puno će ovisiti o našoj igri, kako pojedinaca, tako i kolektiva, a sve će morati polaziti od dobre obrane. Samim time će i nama vratarima biti lakše da svojim obranama nosimo ekipu.



Rukometašice »Zameta« već duže vrijeme uzaludno traže izlaz iz krize, a porazi se redaju jedan za drugim. Poslije blistavog starta ekipa je razočarala sa »Splitom« i »Ivanićem« te je uz očekivani poraz od »Podravka Vegete« u seriji loših rezultata koju će danas od 16 sati pokušati prekinuti s »Trešnjevkom« u Zagrebu.– U prošloj utakmici smo podbacile, a nisu nam trebali ni porazi od »Splita« i »Ivanića«. Sada ćemo morati negdje drugdje hvatati bodove – kaže vanjska igračica »Zameta« Lara Židek. – Zaigramo li danas kao s »Kokom«, prvenstveno u obrani, budemo li bodrile jedna drugu, budemo li »išle na glavu«, tada bismo mogle pobijediti. Ove sezone skoro pa svatko može pobijediti svakoga. Imamo volje i snage za uspjeh, moramo se skupiti, zaboraviti sve ono loše  i nastaviti igrati kao što smo igrale na početku. (I. D.)


Pivot Ivan Majić u prošlom je kolu u Zagrebu bio jedan od junaka utakmice, očekuje se da se iskaže i pred domaćom publikom.


– Nakon uspjeha s »Metalcem« nadam se da napokon dolazimo do prve domaće pobjede. Prije svega moramo igrati kao ekipa, biti ekipa, ponoviti obranu kao s »metalcima«.  Veliko je rivalstvo među nama i Umažanima, u ovom derbiju odlučivat će nijanse. Gosti imaju dva boda više od nas, naši rezultati nisu naše ogledalo, izgledamo bolje nego što je naše trenutno stanje na tablici i dat ćemo sve od sebe da dođemo do nova dva boda.