Struka struci

MIŠKOVIĆ ‘Bišćan odlučuje trebaju li nam pojačanja, ja sam samo predsjednik!’

Portal Novilist.hr

Damir Mišković, Dean Ščulac i Srećko Juričić/D. ŠKOMRLJ

Damir Mišković, Dean Ščulac i Srećko Juričić/D. ŠKOMRLJ

Ne mogu ja govoriti navijačima što bi trebali ili ne bi trebali raditi. Nažalost, to je tako i nadam se će se promijeniti. Pa dobro, nije to baš tako tragično kao što se predstavlja koji put u novinama, ali sigurno da nije lijepo i ugodno, da smo svi u klubu žalosni zbog toga. Morat ćemo svi zajednički to prebroditi i ići naprijed - rekao je predsjednik Rijeke za SN



VARAŽDIN Predsjednik Rijeke Damir Mišković svjedočio je mučnoj pobjedi nogometaša Rijeke nad Varaždinom u osmini finala Kupa, te za čitatelje Sportskih novosti  podijelio svoja razmišljanja o toj utakmici kao i novom treneru Igoru Bišćanu, te odnosu s Armadom. 


– Utakmica je bila neizvjesna? Sigurno. Svaka utakmica u Kupu, svi znamo, može otići na obje strane. To je bila čvrsta utakmica, mislim da smo zaslužili otići dalje. Imali smo sigurno više prilika. No, Varaždin je bio odličan.


Kakvi su dojmovi nakon prva tri nastupa pod vodstvom novog trenera Igora Bišćana?




– Ne bih to komentirao. Na trenerima je da rade. Kad smo ga izabrali, sigurno je da mislimo da ima veliku kvalitetu. Stožer samo treba ostaviti da radi svoje te napravi posao za koji su dovedeni.


Kako biste usporedili vrijednost sadašnje Rijeke u odnosu na momčad od prije godinu ili dvije?


– Teško je komparirati ekipu koja se gradila tri godine i tada došla na vrhunac, i sada novu ekipu. To je tako nezahvalno, sigurno ova momčad ima potencijal, ali ga još mora dokazati. Ona šampionska postava stvarala se dugo i sve se poklopilo u toj sezoni da osvojimo što trebamo osvojiti.


Što će biti prioritet, dovesti u zimu pojačanja ili do ljeta forsirati postojeći kadar?


– To ćemo pustiti treneru da odluči.


Treneru?


– Da, on će znati što je najbolje za ekipu, ja sam ipak samo predsjednik.


Armada dolazi na stadion, bila je u Varaždinu, ali šuti. Kad su domaći navijači vrijeđali Bišćana, oni su pljeskali?


– Sigurno da nam je teško, meni pogotovo. Jednostavno, svatko ima pravo izraziti svoje mišljenje, živimo u demokraciji, ne mogu ja govoriti navijačima što bi trebali ili ne bi trebali raditi. Nažalost, to je tako i nadam se će se promijeniti.


Nadate se novom poboljšanom suživotu kluba i Armade?


– Pa dobro, nije to baš tako tragično kao što se predstavlja koji put u novinama, ali sigurno da nije lijepo i ugodno, da smo svi u klubu žalosni zbog toga. Morat ćemo svi zajednički to prebroditi i ići naprijed.


Kup je šansa da se Rijeka bori za trofej jer u prvenstvu je to nemoguće?


– U prvenstvu je definitivno Dinamo najbolji, to pokazuje iz utakmice u utakmicu, a na nama je da se borimo za vrh hrvatskog nogometa, kao što smo to svake godine rekli, a također i na početku ove sezone – konstatirao je Mišković za jedini hrvatski sportski dnevnik.