Rukometaš Zameta

MATIJA STARČEVIĆ: Publika nas je nosila do uspjeha protiv Sesvećana

Igor Duvnjak

Matija Starčević/Foto Arhiva NL

Matija Starčević/Foto Arhiva NL

Sve je jednostavno do želje. Htjeli smo ovaj uspjeh, a publika je u svemu tome bila uistinu fantastična, nosila nas je - kaže raspoloženi strijelac šest golova Zamećana



RIJEKA Mlada momčad rukometaša Zameta zaplesala je svoj već poslovični ples kojim slavi domaće pobjede, tako je bilo nakon uzbudljive završnice nadmetanja s kvalitetnim Sesvetama u kojem je na kraju u ogledu trofejnih velikana na klupama, domaćina Valtera Matoševića i gosta Davora Dominikovića, na koncu Riječanin znao povući matne poteze. Gosti su vodili najvećim dijelom igre, u nastavku su odmicali i za četiri gola, ali Zamećani su vjerovali u sebe i ostvarili prvi pun pogodak u ovom prvenstvu.


– Trener nam je govorio da nema predaje, da do kraja ima još dosta vremena. Govorio nam je neka samo nastavimo igrati. Mi smo tako i reagirali, nastavili smo igrati, borili smo se, nismo izgubili agresivnost. I eto, zato smo i pobijedili na kraju – kaže mladi lijevi bek, razigrani Matija Starčević, koji je sa šest golova iz osam pokušaja u nastavku torpedirao sesvećansku zonu.


Utakmica je obilovala preokretima, uz niz izjednačenja i obilje golova viđena je silna borbenost mladih momčadi, nadmetanje u kojemu su nepokolebljivi Zamećani znali izvući i posljednje atome snage da bi brže uletjeli u finiš, pokazujući mentalnu snagu, zanemarujući činjenicu da uz ostalo nisu iskoristili i tri sedmerca. Publika je sve to znala prepoznati i snažno ih je bodrila u njihovim nastojanjima za prvom pobjedom.




– Na početku smo bili malo van utakmice. U drugo poluvrijeme smo ušli malo agresivnije i zato smo na kraju i dobili ovu utakmicu. Sve je jednostavno do želje. Mi smo više željeli pobjedu nego naši gosti. Htjeli smo ovaj uspjeh, a publika je u svemu tome bila uistinu fantastična, nosila nas je.


Utakmice poput ove mogu biti silan podstrek, anuliranje zaostatka i od četiri gola, snažna doza samopouzdanja mladom sastavu.


– Ovaj susret sigurno daje veliki poticaj. Ta pobjeda će nam svakako biti stepenica k vrhu, a sada moramo ići malo pomalo, utakmicu po utakmicu. Sada ćemo u goste Varaždinu, tamo je uvijek teško uzeti bodove. Imaju dobre igrače, publika ih dosta gura. Mi ćemo morati dati sve od sebe, biti borbeni, u svemu tome očekujemo dobar ishod.