Ususret Europskom prvenstvu

Lino Červar: ‘Vjerujemo u sebe’

Hina

Snimio Roni BRMALJ / Nl arhiva

Snimio Roni BRMALJ / Nl arhiva

»Sudbina je bila takva, nikada nisam previše kalkulirao. Moramo razmišljati o svojoj igri, ići korak po korak, to je najvažnije i najmudrije. Vjerujemo u sebe,« kazao je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar nakon ždrijeba skupina Europskog prvenstva koje će se od 12. do 28. siječnja 2018. održati u našoj zemlji



ZAGREB »Sudbina je bila takva, nikada nisam previše kalkulirao. Moramo razmišljati o svojoj igri, ići korak po korak, to je najvažnije i najmudrije. Vjerujemo u sebe,« kazao je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar nakon ždrijeba skupina Europskog prvenstva koje će se od 12. do 28. siječnja 2018. održati u našoj zemlji.


Hrvatska reprezentacija će igrati u skupini A zajedno s reprezentacijama Švedske, Srbije i Islanda.


»Dobro ćemo analizirati naše suparnike, ali moramo razmišljati o sebi. Moramo biti borbeni i skromni, igrati sa strašću. Bitna je i kemija u ekipi. Napravit ćemo sve što se bude moglo. Ostavit ćemo srce na terenu, ali najvažnije je da svi ostanu zdravi, dodao je Červar.




Hrvatska će sve utakmice prvog kruga igrati u splitskoj Spaladium Areni, a u drugom krugu naši rukometaši se križaju sa skupinom B u kojoj su Francuska, Bjelorusija, Norveška i Austrija.


»Radujem se povratku u Split. Posebno me raduje što ćemo ponovo igrati u gradu u kojem smo 2009. za vrijeme svjetskog prvenstva imali veliku podršku,« zaključio je Červar.


Ždrijeb skupina prokomentirao je i Mirko Alilović, vratar mađarskog Veszprema.


»Ždrijeb je malo neugodan. U drugom krugu nas očekuje neugodno križanje sa svjetskim prvacima i doprvacima Francuzima i Norvežanima. Međutim, ne trebamo se nikoga bojati. Igramo doma i nadam se kako ćemo u drugi krug prenijeti četiri boda,« kazao je Alilović.


Hrvatska rukometna reprezentacija je osvojila čak 13 medalja na velikim međunarodnim natjecanjima, međutim nikada nije osvojila europsko zlato. Hrvatska je do sada osvojila pet medalja na europskim prvenstvima – dva srebra (2008, 2010) i tri bronce (1994, 2012, 2016).


»Svjestan sam pritiska javnosti, međutim to je normalno u hrvatskom sportu. Kod nas se uvijek očekuju odličja. Hrvatska rukometna reprezentacija je uvijek među pet najboljih na svijetu i svi imaju respekt prema nama. Ne bježimo od uloge favorita,« dodao je Alilović.