Olakšanje

Lakše se diše: Rukometašicama “Zameta” nakon više mjeseci isplaćen dio duga

Igor Duvnjak

Foto: Vedran Karuza

Foto: Vedran Karuza



RIJEKA Rukometašice »Zameta«, koje su tijekom cijele polusezone kreditirale klub igrajući i trenirajući bez plaća, primile su ipak dio zaostataka. Riječ je o zaostacima iz prošlog prvenstva, dok će očito morati čekati do tko zna kada na isplatu onoga što su zaradile u nedavno okončanoj polusezoni.


Jasno je da su Zamećanke zadovoljne ovom iznenadnom financijcijskom injekcijom uoči današnjeg posljednjeg treninga, nakon kojega odlaze na odmor. Time, međutim, nisu riješeni dugotrajni problemi što muče klub, uz ostalo nije stigao odgovor na pitanje o novom predsjedniku.


Već mjesecima se govori o odlasku dugogodišnjeg predsjednika Luke Denone, o skupštini »Zameta« i o navodnom novom prvom čovjeku kluba, ali je sve ostalo na pričama i pričicama, nema na vidiku ni te Skupštine, kao niti novog predsjednika.




– Krenuli smo s mrtve točke. Zalaganjem predsjednika i nekih drugih odgovornih ljudi uspjelo se isplatiti jedan manji dio dugovanja igračicama. Zahvalne smo na svemu tome, možemo mirnije otići na odmor i proslaviti Božić te dočekati Novu godinu – rekla je trenerica riječkih rukometašica Adrijana Prosenjak.


Svjesna je naravno da budućnost nije vedra jer još uvijek nije pronađena nova uprava. – Pred nama ostaje i dalje problem neizvjesnosti. Čekamo i morat ćemo čekati i dalje. Tako će stići siječanj kada bismo se trebali okupiti na pripreme za drugi dio sezone, a problemi će ostati oni isti.

U međuvremenu je ostvaren i već neko vrijeme najavljivani povratak nekadašnje golmanice Riječanki Jelene Piršl, koja je nakon svojevremenih zapaženih partija u »Zametu« otišla u Tursku. Jelena se sada se vratila u »Zamet« i bez dvojbe će biti pojačanje Zamećankama u novoj sezoni.


– Jelena Piršl nam je došla, riječ je o iskusnoj, kvalitetnoj golmanici, koja se vratila zbog obiteljskih razloga. Jako nam je drago što će biti uz nas u novoj sezoni – poručila je Adrijana Prosenjak.