Kauboji u Beogradu

LINO ČERVAR: Utakmica je psihički zahtjevnija za Srbiju nego za nas

Portal Novilist.hr

Izbornik Lino Červar i Domagoj Duvnjak na presici uoči sutrašnje utakmice/Foto HRS

Izbornik Lino Červar i Domagoj Duvnjak na presici uoči sutrašnje utakmice/Foto HRS

Točno je da smo na papiru favoriti, ali kvalifikacije nikada to nisu potvrdile. To su posebne utakmice, s posebnim nabojem. Ako želimo polučiti dobar rezultat moramo iznimno dobro igrati povrh toga došli smo dosta nekompletni - rekao je hrvatski izbornik



BEOGRAD Izbornik Lino Červar i Domagoj Duvnjak izašli su ispred novinara u Beogradu uoči kvalifikacijskog ogleda protiv Srbije koji je na rasporedu ovoga četvrtka od 18 sati u Stark Areni. Prvi je dobio riječ hrvatski izbornik.


– Nije nam svejedno i lako igrati s reprezentacijom Srbije koju poštujem. Od trenera Nenada Peruničića nadalje. Sjećam se Peruničića vrlo dobro kao igrača. Kao što je bio kao igrač takav se pokazao i kao trener. Imao je hrabrosti dati priliku mladim igračima, te se odreći možda i jačih imena. Znao sam to raditi u svojoj karijeri i znam da je to težak momenat, ali hrabrost se isplati –  započeo je Červar.  


– Točno je da smo na papiru favoriti, ali kvalifikacije nikada to nisu potvrdile. To su posebne utakmice, s posebnim nabojem. Ako želimo polučiti dobar rezultat moramo iznimno dobro igrati povrh toga došli smo dosta nekompletni. Nedostaje nam nekoliko bitnih igrača, ali svaki trener mora znati da su igrači s kojima raspolaže najbolji. Poštujem moje reprezentativce i mi ćemo se pokušati oduprijeti znajući da će utakmica biti vrlo složena iako možda psihički malo zahtjevnija za našega domaćina. Svjesni smo značaja utakmice. Želim da sve protekne u korektno, a da pobjedi bolji – dodao je Červar.




– Očekujem zanimljivu utakmicu. Kao što znate imamo problema s ozljedama, imamo podmlađenu repku, ali kvaliteta nije upitna. Nadam se da ćemo to pokazati na terenu. Čeka nas ozbiljan protivnik i prava atmosfera u dvorani. I oni su podmladili ekipu tako da će biti zanimljiva utakmica. Nadam se pozitivnom ishodu – nadovezao se Domagoj Duvnjak.