Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
15. prosinca 2019.
SP u rukometu

LINO ČERVAR Protiv Bahreina ćemo odmarati glavne igrače, misli su usmjerena na Španjolsku

Lino Červar/Foto REUTERS
Lino Červar/Foto REUTERS
Autor:
Objavljeno: 15. siječanj 2019. u 13:09 2019-01-15T13:09:33+01:00

ne podcjenjujemo Bahrein, ali ćemo i na toj utakmici uigravati se i taktički se spremati za Španjolsku, koju ćemo u ova dva dana dodatno analizirati. Naš cilj je s četiri boda doći u Koeln - kaže izbornik hrvatskih rukometaša

MUENCHEN Utakmica sa Bahreinom u srijedu će poslužiti samo kao uigravanje za Španjolske, a sve naše misli od sinoć su usmjerene samo na taj dvoboj, kazao je uoči sutrašnje utakmice s Bahreinom na SP-u u Muenchenu izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar.

Hrvatski rukometaši su u ponedjeljak slavili protiv Makedonije (31:22) i osigurali drugi krug i najmanje dva boda u novoj skupini koja će se igrati u Koelnu. Izbornik Červar je pred novinare stigao vrlo dobro raspoložen nakon sinoćnje pobjede, ali je i u trijumfu od devet razlike pronašao mene i mjesta za poboljšanje.

- Imali smo odličan pristup utakmici i taktički smo odigrali sjajno. Naravno, bilo je i grešaka, koje se mogu ispraviti. Recimo, jučer kod 13:7 smo imali loptu i mogli smo već tada odlučiti utakmicu, a ovako su nam Makedonci došli na minus tri gola. Takve stvari se ne smiju događati u utakmicama protiv jačih protivnika. Na tome moramo raditi - kazao je Červar, koji je ponovio da na ovom prvenstvu, još uvijek, cilj nisu medalje.

- Naš prvi cilj smo izrekli prije ovog prvenstva – a to je ući među sedam najboljih i osigurati kvalifikacije za Olimpijske igre. Ako se ukaže prilika za nešto više, svakako ćemo to iskoristiti. I sami vidite da tu ima pomalo nedoraslih reprezentacija, no i barem deset selekcija koje ravnopravno konkuriraju za medalje. Teške utakmice jakih protivnika tek predstoje, a neke selekcije neće ući u borbu za medalje. BIt će iznenađenja«.

Hrvatsku u srijedu čeka ogled s Bahreinom, najslabijom selekcijom u skupini, a u četvrtak slijedi završni okršaj u skupini sa europskim prvacima Španjolcima.

- Igramo sa Bahreinom u srijedu, ali su naše misli zapravo usmjerene na Španjolsku i četvrtak. Protiv Bahreina ćemo odmarati glavne igrače, a priliku će dobiti oni koji su dosad malo igrali, da i oni malo dobiju na samopouzdanju. Tako i utakmica protiv Bahreina ima nekog smisla, ne rezultatski jer smo već prenijeli dva boda. Dakle, ne podcjenjujemo Bahrein, ali ćemo i na toj utakmici uigravati se i taktički se spremati za Španjolsku, koju ćemo u ova dva dana dodatno analizirati. Naš cilj je s četiri boda doći u Koeln.

Ozračje u reprezentaciji nakon tri uvodne pobjede je vrlo dobro.

- Mislim da smo u velikoj mjeri homogenizirali ekipu, međusobno se druže i uživaju ko momčad. Ono što je meni vrlo bitno jest i to da se igrači znaju ponašati. Ne želim da samo po rezultatima prepoznaju hrvatsku rukometnu reprezentaciju, vrlo je bitno i ponašanje i kultura.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.