Sjajne vijesti

LINO ČERVAR: Luka Cindrić je uvidio da može, protiv Španjolske smo kompletni

P. N.

Lino Červar/Foto REUTERS

Lino Červar/Foto REUTERS

Španjolci su apsolutni favoriti. Moramo dati više od sto posto mislimo li ih pobijediti.  To je izuzetno zahtjevan susret koji traži od svakog igrača da pruži nešto iznad svojih mogućnosti. Sve ispod toga nije dovoljno za Španjolsku - tvrdi izbornik hrvatskih rukometaša



MUNCHEN Izbornik hrvatske rukometne vrste Lino Červar doživio je utakmicu i pobjedu nad Bahreinom kao dobru pripremu za predstojeći ogled u skupini protiv Španjolske s posebnim naglaskom na povratak na teren Luke Cindrića.


– Luka Cindrić je htio probati zaigrati protiv Bahreina i uvidio da može. Protiv Španjolske ćemo biti kompletni. To će biti jedna sasvim drugačija utakmica. Pred nama je jaki suparnik, prvak Europe. Moramo mentalno, taktički i fizički biti spremni za tu utakmicu. Vidjet ćemo što će biti, Španjolci su apsolutni favoriti. Moramo dati više od sto posto mislimo li ih pobijediti.  To je izuzetno zahtjevan susret koji traži od svakog igrača da pruži nešto iznad svojih mogućnosti. Sve ispod toga nije dovoljno za Španjolsku. Imamo veliku podršku, navijači iz Hrvatske i inozemstva su nam stvarno kao osmi igrač. To je na ovakvoj utakmici važno, ali ne i najvažnije. Moramo strašno dobro igrati obranu. U napadu moramo biti jako pažljivi jer oni imaju odličnu tranziciju, nevjerojatno dobru. Moramo se čuvati toga, oni su u stanju brzo promijeniti rezultat, kontrolirati igru. Bit će to rovovska bitka, u takvoj borbi možemo pobijediti. Ne sumnjam u navijače, samo ne bi bilo dobro da oni daju maksimum, a mi ne. Moramo dati više od njih i time ćemo opravdati povjerenje. Nemamo što izgubiti, napravili smo svoje, a za ostvariti podvig, treba dobiti Španjolce.  Sada smo stvarno da dobroj provjeri.  Igrači trebaju slušati, ispuniti postavljene zadatike i onda će biti puno lakše – rekao je Červar nakon pobjede nad Bahreinom.