Teška zadaća

LINO ČERVAR: Bit će jako teško, Nijemci su sada dobili na samopouzdanju

Igor Duvnjak

Lino Červar/Foto REUTERS

Lino Červar/Foto REUTERS

Moramo izvući sve iz sebe, to je cijena koju moramo platiti. To nije lako, pokušat ćemo sve, nećemo se predati i napraviti nešto ako se može. Sve se može, ali moramo glavu staviti na mjesto - kaže izbornik "kockastih". 



KOLN Lino Červar, hrvatski izbornik, pokušao je realno sagledati poraz od Brazilaca u Kolnu.


– Moram reći nažalost da su oni zaslužili pobjedu. Naš ulazak u utakmicu nije bio dobar. Imali smo puno tehničkih grešaka. Brazilci su se vrlo lako odlijepili na šest golova razlike. Naravno da je to poslije trošilo ekipu. Nismo mogli lako dostići razliku, a kada smo je dostigli, došli smo na jedan razlike, tada smo primili šokantan, naivan pogodak. Ali, film se ne može vratiti. Nismo bili ono što smo trebali biti, nismo bili dovoljno odlučni. Ispada da su oni više željeli pobjedu nego mi, da smo se uplašili te pobjede. Ne može se tako pobijediti. Pobjeda ne dolazi sama od sebe, treba ju zaslužiti, a mislim da su ovog puta oni bili bolji. Teška srca to kažem. Moramo znati i da smo imali problema. Cindrić nije mogao igrati, tijekom prvog poluvremena je rekao da ga boli aduktor. Nismo ga mogli koristiti, nedostajao nam je – konstatirao je Červar i pokušao ponuditi dozu optimizma.


Njegovi igrači još uvijek drže sve u svojim rukama, ali su si ovim porazom osjetno otežali put do polufinala.




– Sada moramo dići glavu gore i pokušati iduće dvije utakmice odigrati bolje. Ništa se ne garantira, u svakom slučaju možemo igrati bolje nego sada. Igrali smo »sedam na šest«. A kako ću? Imali smo problema s dubokom obranom »5-1«, s tom igrom smo došli na minus šest. Morali smo poduzeti varijantu B, nije išlo, ali dečki su u nastavku pokušali sve. Došli smo na minus jedan gol, a onda smo primili neoprezan, slučajan gol. Nismo imali ni sreće, možda je nismo zaslužili. Ovog puta obrana nije bila čvrsta, posebno u prvom dijelu. Bez obrane se ne može pobijediti. Kada je ona dobro stajala, u posljednjih deset minuta, imali smo priliku za izjednačenje. U drugom se nešto popravila, ali prelako smo primali golove. U napadu »sedam na šest« nismo imali dovoljno prisebnosti. Ulazak u utakmicu je bio loš, to je odlučilo. jako mi je krivo, ali bit će bolje. S Njemačkom nam nema druge, moramo dati sve od sebe i pokušati izvući neki rezultat. To će biti jako teško jer domaćin je na krilima svega ovoga. Dobio je samopouzdanje. Mi moramo izvući sve iz sebe, to je cijena koju moramo platiti. To nije lako, pokušat ćemo sve, nećemo se predati i napraviti nešto ako se može. Sve se može, ali moramo glavu staviti na mjesto. Moramo napraviti sve da idemo na Olimpijske igre – poručio je Lino.