Nadigrali Sesvete

LIGA ZA OSTANAK RUKOMETAŠA Riječani slavili rafalnom paljbom

Igor Duvnjak

Foto R. Brmalj

Foto R. Brmalj



Utakmica 4. kola Lige za ostanak rukometaša Zamet- Sesvete 31:26(16:11). Dvorana na Zametu. Gledatelja 211. Suci Glavinić, Veraja (Metković).


ZAMET:Vučko 6 (4), Jeličić, Mozetić, Grgurević, Martinović 5, Njegovan, Dunato 1, Kružić 3, Sorić, Starčević 1, Tomljanović 1, Majić 6, Golik 3, Chen 5, Wang.


SESVETE: Totić, Grgurić 4, Krndelj 2, Ćosić, Kuraja 1 (1), Semren 3, Curiš 1, Šehić 1, Jurić, Šprem, Perković 7, Mirosavljević, Pandža, Mudrinjak, Šušnja 1, Strbad 6 (5).




Isključenja: Zamet 6, Sesvete 8 minuta. Sedmerci: Zamet 3 (2), Sesvete 6 (6).


Rukometaši “Zameta” su osvojili važne bodove u borbi za ostanak nadigravši “Sesvete” na svom terenu boljom igrom od početka do kraja. Raspoloženi golman iz Kine Quan Wang sa 14 obrana i igrači ispred njega su se naslušali pljeska sa tribina. Rafalnom paljbom su izrešetali suparničku mrežu osiguravši bodove znatno prije kraja te je trener Drago Žiljak mogao dati priliku igračima sa klupe. Na kraju je bilo uvjerljivih 31:26.


Zamećani su na otvaranju zonom “5-1″s isturenim iskusnikom Damirom Vučkom dobili vjetar u leđa sa tri koraka prednosti kada su kapetan Matijan Golik, Marin Kružić i s krila Patrik Martinović načeli gostujuću obranu. Poslije druge tehničke greške gostiju Golik je upotpunio dojam o zametskom “Blitz Kriegu” povećavši na 6:2 u 9. minuti na što je klupa Sesvećana reagirala pozivanjem minute odmora. Poneseni bodrenjem sa tribina Riječani su pojačavali ritam, Martinović je sjajnom solo – akcijom povećao razliku na 8:3.Uskoro je proradila i “kineska kuhinja”. Prvo je Zhao Chen s igračem manje pogodio projektilom za 9:4, onda je wang Quan obranio “zicer” da bi Ivan Majić povećao razmak na opipljivih 10:4. Riječka obrana je u tom razdoblju od prvih petnaest minuta nadmetanja dobila samo dva gola iz igre. Sesvećanima je uskoro stigao novi kineski upit na koji nisu imali odgovore.


Wang je ponovno obranio a Chen je u toj 20. minuti povećao na 13:6 uz pljesak sa tribina. Približavanjem odlaska na odmor naišle su minute stvaralačke pauze Zamećana što su gosti iskoristili, Perković je smanjio na 13:8 šest minuta prije stanke. Trener Riječana Drago Žiljak je reagirao pozivanjem minute odmora poslije čega je nastavljen dobar učinak njegovih napadača ali je obrana upadala u sesvećanske matne mreže. Riječani su poslije svega otišli u svlačionicu s obećavajućom prednošću 16:11. Riječani su vještim rješavanjem napadačkih zagonetki i početkom nastavka nastavili održavati izborenu prednost te je samo poslije pet minuta igre u drugom poluvremenu gostujuća klupa pozvala minutu odmora. Nije bilo učinka, u 38. minuti mladi ljevoruki majstor Martinović je sa igračem manje pogodio za 21:15.


Zaredala su se isključenja Zamećana uz negodovanja sa tribina a Krndelj je u 41. minuti smanjio na 21:17. samo dvije minute potom razlika je tek tri gola, Semren je iz kontre pogodio za 22:19. Izazvao je brzi riječki odgovor, obranu Wanga i golove Martinovića i Vučka za 24:19. Gosti su se međutim obrzo približili na 24:21 trinaest minuta prije kraja najavljujući uzbudljiv finiš. Wang je međutim u 50. minuti obranio zicer svojom jedanaestom obranom a Majić i Chen su povećali na 27:22 deset minuta do kraja. Kada se Chen svojim petim golom ponovio za 28:22 svojoj momčadi je primakao bodove nadohvat ruke. Wang je postao nesavladiv a pljesak s tribina je šest minuta prije kraja najavio pobjedu, Dujam Dunato je nakon Kinezove četrnaeste obrane spremio bodove u sef golom za 29:22.