Šesta pobjeda

LIGA ZA OSTANAK Pobjednička kanonada: Rukometaši ”Zameta” ostvarili uvjerljiv uspjeh

Igor Duvnjak

Foto R. Brmalj

Foto R. Brmalj



RIJEKA Utakmica 1. kola Lige za ostanak rukometaša: Zamet – Metalac 34:29 (18:15). Centar Zamet. Gledatelja 300. Suci: Gubica (Višnjevac) i Milošević (Osijek).


ZAMET: Vučko 9 (2), Jeličić, Grgurević, Martinović 3, Njegovan, Kružić 3, Sorić, Načinović, Tomljanović, Starčević, Lučin, Majić 1, Dunato, Golik 8 (2), Chen 10, Wang.


METALAC: Bumbak, Beshiri 1, Puljić 7, Sertić 1, Egzeta 1 (1), Šunjić 8 (1), Antolković, Katinić 2, Pranjić, Bešlić 1, Potnar, Jurakić 3 (1), Magdić 6, Gunjača, Heningman.




Isključenja: Zamet 8, Metalac 8 minuta. Sedmerci: Zamet 5 (4), Metalac 5 (3).


Rukometaši »Zameta« nastavili su nastavili pobjednički niz započet u Premijerligi na startu Lige za ostanak, ovo im je šesta pobjeda u posljednjih sedam nastupa. Poslije osam izjednačenja u prvom dijelu, približavanjem finiša su definitivno odjurili do pobjede, kanonadom golova u utakmici lijepih poteza su slavili 34:29, ispraćeni su pljeskom s tribina.


U početnom vatrometu golova Zamećani su prvi puta stekli dva koraka prednosti kada je poslije lijepe akcije Matija Golik poentirao za 5:3. To je, međutim, bio kapital varljive vrijednosti budući da Riječani nisu uspjeli zbiti redove u obrani te se nastavilo igrati »gol za gol«, a nezaustavljivi Šunjić je vratio goste u vodstvo 8:7 u 11. minuti. Poslije nekoliko izjednačenja Zamećani su se u nekoliko navrata uspjeli obraniti, a onda i odvojiti zahvaljujući superprodukciji u napadu. Tako je u 18. minuti Patrik Martinović efektno pogodio za 14:11. Riječani su približavanjem odmora bili sve djelotvorniji u obrani, gosti su uz to skupljali tehničke greške te se domaći sastav u 28. minuti golom Golika iz sedmerca prvi put odvojio na dva četiri gola razlike (18:14). Na poluvrijeme se poslije čak sedam izjednačenja otišlo prednošću Zamećana od tri gola razlike.


U 33. minuti Riječani su ostali sa samo četiri igrača, ali su zahvaljujući obranama Kineza Quana Wanga i golovima njegova sunarodnjaka Zhaoa Chena i Golika održali razmak, bilo je 21:17. Borbeni »metalci« su bili daleko od predaje, u 45. minuti su prišli samo na korak (25:24), a domaćin Ivan Majić zaradio je isključenje. Zamećani su odoljeli i ovom iskušenju, dvama golovima iskusnika Damira Vučka iz sedmeraca i pogocima Marina Kružića i Ivana Majića u 51. minuti su odmaknuli na 30:25, odjurili po važne bodove.