Prijelazni rok

Koler i Martinović potpisali za Zamet

Igor Duvnjak

Pivot Jan Koler i desni bek Patrik Martinović, kadetski reprezentativci, koji su se vratili sa Svjetskoga prvenstva u Sjevernoj Makedoniji, potpisali su ugovor na dvije godine



Najuže vodstvo rukometaša Zameta, predsjednik Vedran Devčić, direktor Vedran Babić i tim menadžer Boris Konjuh, može se zadovoljno osvrnuti na obavljeni posao u prijelaznom roku. Dobro su poslovali na ovdašnjem rukometnom mercatu čekajući s nestrpljenjem novu sezonu Premijer lige od koje se u klubu nadaju mnogim dobrim stvarima. Nove dvije kockice u slaganju mozaika momčadi koja puna ambicija gleda prema novom prvenstvu su pivot Jan Koler i desni bek Patrik Martinović. Riječ je o mladim igračima koji, međutim, za sobom već imaju premijerligaškog iskustva i može se samo očekivati njihov daljnji napredak. Obojica su kadetski reprezentativci, bili su u sastavu reprezentacije na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Sjevernoj Makedoniji gdje je Hrvatska poražena u osmini finala od Mađarske. Odmah po povratiku iz Skoplja nastavljeni su već ranije s njima započeti razgovori, nakon što su stavljene i posljednje »točkice na i« obojica su potpisala ugovore na dvije godine sa Zametom. Ovih dana će javnosti biti i službeno predstavljeni na klupskoj press konferenciji.


Martinović i Koler pridružili su se tako plejadi igrača koji su još ranije postigli dogovor s dugogodišnjim riječkim članom hrvatskog elitnog rukometnog razreda. Zamet je pritom radio na dva fronta, dogovorio se s »tićima iz svog gnijezda« i dovodio je pojačanja. Tako su vjernost klubu produžili kadetski reprezentativac, pivot Veron Načinović, lijevi bek Matija Starčević, koji je u posljednji tren otpao s popisa reprezentativaca za natjecanje u Sjevernoj Makedoniji, te Marko Mrakovčić, svestrani igrač, korišten silom prilika na pozicijama od beka do lijevog krila, koji se itekako dokazao u protekloj sezoni u kojoj se Zamet borio i izborio za ostanak u Premijer ligi.


Vjernost Zamećanima produžio je i istaknuti vratar Marin Sorić, isto kao i kapetan Dario Jeličić, lijevo krilo koje je prošle sezone dosta izbivalo s terena zbog ozljede, lijevi bek Nikola Njegovan, kao i nadareni srednji bek, mladi Tin Tomljanović. Istovremeno su u klub stizala i pojačanja. Riječ je o desnom krilu Sandru Samardžiću, Riječanin koji je već bio u Zametu, sada se vratio u ovu sredinu nakon uspješne epizode u Dubravi, te igračima na vanjskim pozicijama, istaknutom lijevom beku Vanji Šehiću i Tonyju Zarevu, golgeteru prvoligaša Mornar Crikvenice, koji je igrao pod vodstvom trenera Valtera Matoševića, najtrofejnijeg riječkog sportaša, stručnjaka koji je ovog ljeta preuzeo kormilo Zameta.




Iz Zameta su pak otišla braća Tin i Fran Lučin te desno krilo Filip Glavaš. Bek Tin, koji je čak bio i na popisu A reprezentativaca, na kraju se odlučio za inozemstvo, otišao je u španjolski Ademar Leon, njegov mlađi brat Fran, kadetski reprezentativni vratar te Glavaš u idućoj će sezoni braniti boje Umaga.


Danas Zamet – Atzgensdorf


Rukometaši Zameta, koji su nedavno započeli pripreme za novu sezonu Premijer lige pod vodstvom trenera Valtera Matoševića i njegovih najbližih suradnika, danas kreću sa serijom trening utakmica u kojima će biti testirana nova momčad Riječana. U goste im stiže austrijski Atzensdorf, utakmica u Centru Zamet počinje u 19 sati.