Nastavak sezone

Kako dalje? MRK “Zamet” u rezultatskim i kadrovskim problemima

Igor Duvnjak

Foto: Damir Škomrlj

Foto: Damir Škomrlj

Damir Čavlović i Saša Sardelić su licencirani, Mateo Hrvatin i Milan Uzelac upisat će se na trenerske tečajeve, dok je Raul Valković već upisan – tvrdi Vedran Babić



RIJEKA Rukometaši »Zameta«, koji u nastavku sezone ne znaju za uspjeh, muku muče s bodovima, klubu pak nedostaje stručnog, itekako potrebnog kadra. Sve u stilu, stroj je s vremenom gubio dijelove pa je došlo u pitanje kako će dalje funcionirati.


Kada se povukao Igor Marjanović, potenciran je dugotrajni nedostatak licenciranih trenera u klubu, zna li se da je on sjedio na klupi prve i druge ekipe te još jednog sastava mlađih uzrasta. Osim njega naime, što je paradoksalno, premijerligaš za šest ekipa od seniora do mlađih uzrasta ima samo dvojicu trenera s licencom, doajena Damira Čavlovića i Sašu Sardelića.


»Zamet« je proteklom razdoblju ostao bez nezadovoljnog tehnika Williamsa Černeke, svima drage »Katice za sve«, tajnice Danijele Juriše, a kada je otišao Igor Marjanović s njim je pošao i njegov brat, fizioterapeut Dragan Marjanović. Direktor Vedran Babić ne vidi sve tako tamno, spominje i najavljuje rješenja.


Ispit i pol




– Nova tajnica nam je Jelena Piršl, vratarka Zamećanki. Što se trenera tiče problem je nastao radi pravodobnog nedobijanja licence za Marina Miškovića. Preostao mu je još ispit i pol i nakon toga će sve profunkcionirati. Definirali smo i povratak Igora Marjanovića – kaže Vedran Babić, direktor »Zameta«, kojem kao ni predsjedniku Vedranu Devčiću i ostalima u klubu nije baš vedro dok nastoje riješiti raznorazne probleme.


»Zamet« je ugodno iznenadio u Europi, taj jesenski sjaj je zaslijepio pogled na spomenute probleme koji postoje već duže vrijeme.


– U klubu se ništa nije urušilo u ta tri, četiri mjeseca. U biti situacija u ono vrijeme nije bila bitno drugačija nego što je sada. Problem se, ponavljam, u prvom redu dogodio s tim licencama.


Direktor kluba navodi poteze kojima »Zamet« namjerava izaći iz ove pat pozicije.



Zamećani su definitivno ostali bez beka Petra Jelušića. Ubojiti pucač koji se priključio ekipi po povratku iz Kanade u posljednje vrijeme nije igrao zbog ozljede da bi na koncu odustao nakon što je dobio ponudu za posao.



Uzelac tehniko


– Recimo, tehniko nije problem, izgubiš jednoga, dobiješ drugoga. To je kod nas već neko vrijeme Milan Uzelac. I danas, sutra kada prestane igrati, bit će na taj način vezan uz klub. Ne kažem da nema problema, ali nema ih u tolikoj mjeri. Nema ni problema tajnice, ponavljam, sada je to Jelena Piršl. Činjenica je da radimo u mogućnostima u kojima možemo. Licencirani su Damir Čavlović i Saša Sardelić, a namjeravamo na trenerske tečajeve upisati i neke naše igrače.


Upisat će se Mateo Hrvatin i Milan Uzelac, dok je Raul Valković već upisan. Tečaj počinje 10. ožujka, traje par mjeseci i nakon toga oni će dobiti licence. I na taj način oni će danas, sutra ostati uz »Zamet«.



Jelena Piršl, vratarka Zamećanki, nova je tajnica kluba, a definiran je i povratak licenciranog Igora Marjanovića



»Zamet« je klub zapaženih rezultata i bogate tradicije, a Damir Čavlović je među onima koji ju je bogatio kao igrač, a potom kao trener. U njemu se nataložilo znanja i iskustva, njegova odanost klubu nikada nije bila upitna. Rukometno je bogatstvo kluba, njegovi dobronamjerni odgovori na razna rukometna pitanja bi svakako dobro došli »Zametu«.