Premijer liga rukometaša

KLJUČNA SUBOTA Rukometaši Zameta protiv Umaga traže pobjedu i mogući prolaz u Ligu za prvaka

Igor Duvnjak

Nedjeljko Lalić, trener Zameta/Foto Arhiva NL

Nedjeljko Lalić, trener Zameta/Foto Arhiva NL

Nemamo jednostavno više vremena razmišljati o prethodnim dvjema utakmicama. Gledali smo snimke nastupa Umažana i pripremili smo se za njih. Tina Lučina nisam vodio u Čakovec ne želeći riskirati da mu se ozljeda pogorša, da ga ne izgubimo možda i za duže razdoblje. Sada će sigurno biti u sastavu - kaže trener Lalić



RIJEKA Rukometašima Zameta, koji nastoje uskočiti u Ligu za prvaka, dva kola prije kraja redovnog tijeka natjecanja u Premijer ligi dolazi tradicionalni rival, susjed iz Umaga (18 sati). Za ekipom trenera Riječana Nedeljka Lalića je vatreni tjedan u kojem je dva puta zašla u krivu ulicu. Prvo su ostali bez bodova u Poreču kod domaćih favorita, a onda su nakon tog susjedskog derbija neugodno iznenadili sebe i svoje simpatizere čakovečkim porazom u osmini finala Kupa od domaćeg trećeligaša.


– Dogodilo se ono što sam najavljivao. U tjednu prije porečkog nastupa puno je igrača bilo bolesno, nije se treniralo, što je teško nadoknadivo jer smo upali u ritam igranja subota – srijeda. U to se uklopilo putovanje u Čakovec – kaže Nedeljko Lalić. – Treba sada skupiti glave kako bismo se pobjedom nad Umažanima vratili u normalu.


Riječka je ekipa do nastupa u Poreču bila na valu pozitivnog rezultata, do tada je u devet nastupa imala šest pobjeda, sada joj se valja trgnuti iz letargije i vratiti dobro, pobjedničko raspoloženje.




– Nemamo jednostavno više vremena razmišljati o prethodnim dvjema utakmicama. Gledali smo snimke nastupa Umažana i pripremili smo se za njih. Tina Lučina nisam vodio u Čakovec ne želeći riskirati da mu se ozljeda pogorša, da ga ne izgubimo možda i za duže razdoblje. Sada će sigurno biti u sastavu.


Umažani su praktički sigurni za ulazak u Ligu za prvaka sa 21 bodom dva kola prije kraja redovnog dijela natjecanja, imaju šest bodova više od svojih riječkih domaćina. Zamet je, međutim, i u Umagu dokazao da im se ima čime suprostaviti. Tamo je bilo neriješeno s tim da su Riječani bili bliže pobjedi.


– Nema tu nepoznanica, dobro se zna tko s čim raspolaže. Sve ovisi o stanju ekipe, o danu kojeg igrača ili golmana, o formi, o nekoj sudačkoj odluci, o tome da li je momčad kompletna, zdrava. Cijela liga je, naime, dosta izjednačena. Nema u nas nikakvog sivila, pesimizma, naprotiv. Okrećemo se ovoj utakmici, trebamo dobiti Umag i krenuti dalje.



 Sesvete i Spačva 16, Zamet i Rudan Labin 15, Varaždin 14 bodova. Pet je klubova u dva boda, a u Ligi za prvaka ima mjesta samo za jednu momčad. 


Zamećani više ne ovise sami o sebi, ali još uvijek mogu osvojiti sva četiri boda, uz večerašnje, i one u posljednjem kolu na gostovanju kod »fenjeraša« Gorice. Ključne utakmice igraju se u ovom kolu, Spačva gostuje kod drugoplasiranog Poreča, Sesvete kod susjeda, vodeće Dubrave. Pobjede jedne ili druge momčadi znače kraj nada za Zamet.