Lino Červar

Japance ne treba potcjenjivati, dobra su ekipa, nedostaje im iskustva

Hina

Lino Červar i Niko Kovač/Foto REUTERS

Lino Červar i Niko Kovač/Foto REUTERS

Intenzivno razmišljam o Japanu. Svakako više vrijede od visokog poraza od dobre Makedonije, vrlo su brzi, imaju dobru tranziciju i čak su tehnički potkovani. Jedino što im nedostaje je iskustvo - kaže izbornik hrvatskih rukometaša



MUENCHEN Japance nikako ne treba potcjenjivati, dobra su ekipa i jedino im fali iskustvo – kazao je u subotu o narednom suparniku hrvatskih rukometaša na SP-u u Muenchenu izbornik Lino Červar.


Hrvatski rukometaši su u prvom nastupu u skupini B na Svjetskom prvenstvu u Muenchenu pobijedili Island sa 31-27 (16-14) u utakmici punoj preokreta, u kojoj su Islanđani i u prom i u drugom dijelu vodili s dva i više razlike.


– U obrani smo utakmicu počeli nedovoljno agresivno i dopustili smo Islanđanima da nam dolaze blizu i zabijaju. Onog trenutka kada smo u obrani bili puno agresivniji prema naprijed, tada smo i napravili preokret i pobijedili. Cilj je tu razinu obrane odigrati u kontinuitetu, a ne na mahove, pogotovu kada nam dolaze jači protivnici. Obrana je ključ – kazao je raspoloženi Červar novinarima.




– Sve u svemu, zadovoljan sam. Ubilježili smo pobjedu, momčad je pokazala mentalnu snagu vrativši se dvaput i zaostatka, a nitko se nije ozlijedio. Sada s optimizmom gledamo prema naprijed – kazao je Červar, koji je potom govorio o sljedećem protivniku Japanu.


– Intenzivno razmišljam o Japanu. Svakako više vrijede od visokog poraza od dobre Makedonije, vrlo su brzi, imaju dobru tranziciju i čak su tehnički potkovani. Jedino što im nedostaje je iskustvo, no svakako nisu momčad za potcjenjivanje. Za godinu i pol dana na Olimpijskim igrama u Tokiju bit će puno bolji. Japan će biti i idealna prilika za nas kako se nosimo s brzim protivnicima koji igraju brzi centar, a priliku će vjerojatno dobiti svi moji igrači – zaključio je Červar.Utakmica Hrvatska – Japan igra se u nedjelju u 16.30 sati u Olimpijskoj dvorani u Muenchenu.