OI Rio

Izbornik Babić nakon pobjede nad Danskom: Forma nam se diže, nadigrali smo ih u svim aspektima igre

Hina

foto: Reuters

foto: Reuters

»Danas su krucijalni bili vjera i timski duh. Mi smo jednostavno vjerovali da možemo pobijediti. Forma nam se diže kao što smo i očekivali da će se događati kako turnir bude odmicao. Igrači su odraditi upravo ono što su i trebali«



RIO DE JANEIRO – Za pobjedu protiv Danske najvažniji su bili vjera i timski duh, izjavio je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Željko Babić nakon 27-24 pobjede u 3. kolu skupine A olimpijskog turnira u Rio de Janeiru.


Nakon teškog poraza od Katara i sretne pobjede protiv Argentine, u susretu protiv Danske napokon je to ličilo na Hrvatsku kakvu očekujemo, čvrsto u obrani i raznovrsno u napadu.


»Danas su krucijalni bili vjera i timski duh. Mi smo jednostavno vjerovali da možemo pobijediti. Forma nam se diže kao što smo i očekivali da će se događati kako turnir bude odmicao. Igrači su odraditi upravo ono što su i trebali«, rekao je izbornik Babić.




Za dva dana u 4. kolu suparnik Hrvatske bit će branitelj olimpijskog zlata iz Londona Francuska.


»Veselim se utakmici protiv Francuske«, kratko je najavio utakmicu Babić


Kapetan Marko Kopljar izjavio je kako se nakon pobjede protiv Argentine momčad napokon opustila.


»Riješili smo se grča koji je bio prisutan u prve dvije utakmice i zato generalno sve izgleda bolje. Kad se opustimo sve izgleda bolje, i obrana izgleda kompaktnije, svi više pomažemo. Danas je bio takav osjećaj da smo nadigrali Dance u svim aspektima igre. Većim dijelom utakmice uspjeli smo spriječiti njihove kontre i polukontre kojima mogu samljeti svakog suparnika«, izjavio je Kopljar.


U prvom susretu 3. kola A skupine Katar i Tunis su remizirali 25-25 (11-12), a večeras se još sastaju Francuska – Argentina.Francuska, Danska i Hrvatska imaju po četiri boda, slijedi Katar sa tri boda, Tunis ima jedan a Argentina je bez bodova.