Švicarci najbrži

Ivan Stevanović, riječki reprezentativac u redovima “PPD Zagreba” na koncu sezone ide u Švicarsku

Igor Duvnjak

Ivan Stevanović / Foto Roni Brmalj

Ivan Stevanović / Foto Roni Brmalj

Nije tajna da je Stevanović već dugo razmišljao o inozemnom nastavku karijere, uostalom i prošlog ljeta je već »spremio kovčege« za put u Njemačku da bi ga vodstvo »zagrebaša«, tradicionalnih sudionika Lige prvaka, ipak nekako privoljelo za ostanak u klubu na još jednu sezonu



RIJEKA – Ivan Stevanović, popularni riječki reprezentativni rukometni vratar hrvatskog prvaka »PPD Zagreba« će od iduće sezone biti među vratnicama švicarskog prvaka »Kadetten Schaffhausena«. Tako će nakon slavnog pivota Renata Sulića, igrača mađarskog »Veszprema« još jedno poznato trsatsko rukometno ime krenuti u inozemstvo. 


Nije tajna da je Stevanović već dugo razmišljao o inozemnom nastavku karijere, uostalom i prošlog ljeta je već »spremio kovčege« za put u Njemačku da bi ga vodstvo »zagrebaša«, tradicionalnih sudionika Lige prvaka, ipak nekako privoljelo za ostanak u klubu na još jednu sezonu. Ovog puta će toj zagrebačkoj epizodi na koncu sezone ipak doći kraj.


Stevanović se dogovorio sa Švicarcima za suradnju od tri godine u jesen svoje dugogodišnje karijere, kada su mu 34 godine od kojih je skoro pola proveo kao istaknuti seniorski vratar raznih klubova, počevši od »Zameta«.




– Dogovor s  »Kadetten Schaffhausenom« sam postigao još ranije, ali nisam smio izlaziti u javnost sve dok se službeno ne oglasi ovaj švicarski klub. Sada mogu kazati da na koncu sezone idem kod njih. Imao sam raznih ponuda, onih iz Njemačke te onu mog kluba »PPD Zagreba«, Švicarci su bili najbrži i najkonkretniji. Zadovoljan sam, mislim da sam dobro odabrao, dobio sam dobru ponudu. Smatram da je ovo dobro za mene i za moju obitelj. Bit će mi malo lakše pošto tamošnja liga nije tako zahtjevna, a osim toga i putovanja su kraća. S druge strane ipak postoji kvalitetna razina, moj novi klub naime igra u Ligi prvaka – kaže Ivan Stevanović kojem je ovo već peta sezona u dresu »PPD Zagreba«.


 Prošle zime je oduševljavao hrvatske rukometne fanove sjajnim obranama na Europskom prvenstvu, pogotovo s Poljacima kada je nakon iznenađujuće visoke pobjede načinjen odlučni korak k osvajanju brončane medalje. Ponovio se u kvalifikacijama za Olimpijske igre, pogotovo s Norvežanima i svakako je najzaslužniji što je ekipa izbornika Željka Babića izborila odlazak u Rio. Jasno je da i dalje, bez obzira na odlazak u Švicarsku misli biti na raspolaganju reprezentaciji.


– Naravno da sam dalje na raspolaganju, odazvat ću se svakom pozivu, jasno, ako izbornik bude računao na mene, poručuje Stevanović.