SP u rukometu

Islanđani oslabljeni protiv Hrvatske, nema prvog strijelca…

Hina

Islanđani su za ovo prvenstvo lišeni usluga najboljega strijelca i lijevog braniča Gudjona Valura Sigurdssona, a neizvjestan je nastup Arnara Fryra Arnarssona



MUENCHEN Islandski rukometaši s puno problema dočekuju prvu utakmicu Svjetskog prvenstva u Muenchenu protiv Hrvatske nakon što su ostali bez najboljega islandskoga strijelca u povijesti.


Islanđani su za ovo prvenstvo lišeni usluga najboljega strijelca i lijevog braniča Gudjona Valura Sigurdssona, a neizvjestan je nastup Arnara Fryra Arnarssona. Igrač Kristiansanda Arnarsson na Božić zadobio ozljedu nosa i vježba s maskom na licu, koju ipak ne može nositi na službenoj utakmici.Gudmundur Gudmundsson, islandski izbornik koji je Dance 2016. godine odveo do olimpijskog zlata u Riju, u utorak je dao svojim igračima slobodan dan.

»Htio sam im dati malo odmora i dopustiti im da razmisle o nečem drugom osim rukometu. U petak ćemo igrati s Hrvatskom, vrlo jakom momčadi koja nas je prošli put pobijedila u Splitu i probat ćemo im se osvetiti, mada se radi o momčadi koja gotovo uvijek dođe do polufinala«, kazao je Gudmundsson, koji žali za Sigurdssonom.


»Gudjon je bio temelj naše momčadi, svakako bi nam dobro došao, ali moramo bez njega. Ozlijedio nam se i njegova zamjena Sigurmansson, pa će dosta ovisiti o Bjarkiju Elisonu. Spremni smo za utakmicu s Hrvatskom, koja će odrediti naš nastup na SP«, kazao je islandski izbornik.




Utakmica Island – Hrvatska igra se u petak u Muenchenu u 18 sati.