Predsjednica ŽRK Zameta

IVANA LESJAK: Već smo krenuli s pripremama za povratak u Prvu ligu

Igor Duvnjak

Ivana Lesjak, predsjednica Zameta/Foto Arhiva NL

Ivana Lesjak, predsjednica Zameta/Foto Arhiva NL

Budući da smo bodovno praktički već ispali i nije bilo moguće ostati u Prvoj ligi uprava je odlučila da nema smisla završiti sezonu. Odlučili smo se na ovaj potez da barem spriječimo troškove, izbjegnemo plaćanje prijevoza, kotizacije i druge troškove i da krenemo iznova budući da nam Druga liga bodovno ovako i onako ne gine - kaže čelnica Zamećanki



RIJEKA Ivana Lesjak je 30. siječnja ove godine postala predsjednica ŽRK Zamet nakon višemjesečnog bezvlašća dok je klub lutao kao posada bez kormilara, bio je bez uprave. Nakon što je u kolovozu 2018. godine bivša igračica i reprezentativka Sandra Stojković Hinić dala ostavku na predsjedničku funkciju jer se s obitelji spremala odseliti na Island, klub je preko noći ostao bez vodstva. U ovako kratkom razdoblju nova je predsjednica morala povući nepopularan potez koji nije načinio niti jedan predsjednik odnosno predsjednica prije nje, povući ekipu iz prvoligaškog natjecanja. Je li to pogrešan potez ili je to pak famozno »presjecanje Gordijskog čvora« na rukometni način, pokazat će vrijeme.


– Istupanje iz lige je učinjeno iz čisto financijskih razloga. Budući da smo bodovno praktički već ispali i nije bilo moguće ostati u Prvoj ligi uprava je odlučila da nema smisla završiti sezonu – kaže Ivana Lesjak, čelnica sada već bivših prvoligašica. – Odlučili smo se na ovaj potez da barem spriječimo troškove, izbjegnemo plaćanje prijevoza, kotizacije i druge troškove i da krenemo iznova budući da nam Druga liga bodovno ovako i onako ne gine. Već sada krećemo s pripremama za iduću sezonu u kojoj imamo namjeru opet se vratiti u Prvu ligu.


Plan


Novija povijest Zamećanki je obojena tamnim, sumornim tonovima, isto kao i sadašnjost kluba. Naravno, misli se na financijsko stanje, boljku koja je, nažalost, u Zametu kronična. Kola su ozbiljno zapela u blatu problema, trebat će itekakva snaga i vještina da bi ih se konačno nekako izvuklo.




– Postavili smo plan, uprava ga je napravila. Znači, rješavaju se stara dugovanja kao i tekući dugovi koji su se stvorili. Što se sportske stručne strane tiče, stožer je tu, osim toga, ponavljam, ekipa sada kreće s pripremama za sljedeću sezonu. Ekipa nije raspuštena, kao što neki već govore. Prva ekipa nastavlja trenirati, jedino što će izbjeći osam, devet utakmica do kraja sezone. One nastavljaju vježbati, klub nastavlja s radom kao i do sada. Igra se Druga liga, kadetkinje i mlađe kadetkinje će igrati na završnici svojih natjecanja, jedino što se neće odraditi to su utakmice Prve lige.


Nitko nema čarobni štapić kojim bi poništio dugotrajne i nagomilane financijske probleme, pitanje je kako se izvući iz ove neugodne situacije.


Ima nade


– Problemi, naravno, neće nestati sami od sebe, zato i reduciramo troškove i tražimo nove prihode i nove sponzore, to stoga jer sredstva koja daje Grad Rijeka nisu dostatna da bi se klub održao u Prvoj ligi.


Predsjednica poručuje na kraju kako vjeruje u rješenje, u izlaz iz pat pozicije u kojoj je Zamet.


– Ima nade. Radi se punom parom, to činimo svi mi u Upravnom odboru i ne samo mi, nego i cijeli klub. Naznaka za rješenje ima i naravno da se nadamo da ćemo uspjeti jer ako ne, ne bismo bili ovdje gdje jesmo – poručila je Ivana Lesjak.