Prva utakmica kvalifikacija

Hrvatski rukometaši korak do Svjetskog prvenstva, porazili Crnu Goru

Hina

PET GOLOVA CRNOGORCIMA – Luka Cindrić / Foto D. JAVOROVIĆ/PIXSELL

PET GOLOVA CRNOGORCIMA – Luka Cindrić / Foto D. JAVOROVIĆ/PIXSELL

Hrvatska – Crna Gora 32:19 (17:10). Na uzvrat u Podgoricu 14. lipnja Červarovi izabranici putuju s 13 golova prednosti



OSIJEK Prva utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo rukometaša: Hrvatska – Crna Gora 32:19 (17:10). Dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 3.538. Suci: Peter Brunovsky i Vladimir Canda (oba Slovačka).


HRVATSKA: Stevanović, Mihić, Marić 1, Stepančić 2, Horvat 6, Karačić 4, Božić Pavletić 1, Blažević, Štrlek 6, Mamić, Cindrić 5, Kozina 3, Vranković 2, Šego, Bičanić, Pavlović 2.


CRNA GORA: Perišić 1, Popović, Čavor 3, Lazović 2, Mijusković, Radović 1, Vujović 2, Radojević, Mihaljević, Vujović 1, Ševaljević 1, Božović 3, Lasica, Anđelić 1, Grbović 4.




Hrvatski rukometaši napravili su veliki korak prema Svjetskom prvenstvu, što će se u siječnju 2019. godine igrati u Njemačkoj i Danskoj nakon što su u prvoj kvalifikacijskoj utakmici u do kraja ispunjenoj dvorani Gradski vrt u Osijeku svladali reprezentaciju Crne Gore 32:19 (17:10).


Hrvatsku su do uvjerljive pobjede sa po šest pogodaka predvodili Manuel Štrlek i Zlatko Horvat, pet golova postigao je Luka Cindrić, a četiri Igor Karačić. Vratar Marin Šego je sakupio deset obrana. U reprezentaciji Crne Gore najbolji strijelac bio je Nemanja Grbović s četiri pogotka, a po tri su postigli Stefan Čavor i Miloš Božović.


Crnogorci su se držali do 22. minute, kad je Čavor smanjio prednost Hrvatske na 10:9. No, u idućih šest minuta serijom 5:0 izabranici Line Červara stvorili su prvu osjetnu prednost i na poluvrijeme otišli sa sedam golova viška (17:10).


U drugom poluvremenu se ništa nije promijenilo. Hrvatska je čvrstom obranom stvarala prilike za brze kontranapade koje su najčešće realizirali Manuel Štrlek i Zlatko Horvat. Hrvatska reprezentacija je polako povećavala prednost, a kad je ona narasla na deset golova viška, više se nije spuštala ispod dvoznamenkaste razlike.


Do najveće prednosti od 14 golova (32:18) hrvatski su rukometaši stigli u 56. minuti, a utakmicu završili s 13 golova prednosti koje će ponijeti na uzvrat u Podgoricu 14. lipnja. (Hina)