Uz Dansku i Norvešku

Hrvatska domaćin Svjetskoga prvenstva u rukometu! Igrat će se u pet gradova

Portal Novilist.hr

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Na prvenstvu će sudjelovati 32 reprezentacije, a četiri će se skupine prednatjecanja održati u Hrvatskoj te po dvije u Danskoj i Norveškoj



RIJEKA Hrvatska će biti domaćin Svjetskog rukometnog prvenstva 2025. godine! Iz Svjetskog rukometnog saveza (IHF) potvrdili su kako će Hrvatska uz Dansku i Norvešku organizirati najveće natjecanje muškoga rukometa. 



Na prvenstvu će sudjelovati 32 reprezentacije, a četiri će se skupine prednatjecanja održati u Hrvatskoj te po dvije u Danskoj i Norveškoj. Također, dva četvrtfinala i jedno polufinale igrat će se u našoj zemlji. Grad Oslo domaćin je finala, a hrvatski gradovi koji će ugostiti rukometaše su Zagreb, Split, Varaždin, Poreč i Dubrovnik.


– Jako smo sretni što smo dobili ovo prvenstvo. To je prvi put u povijesti da ga zajednički organiziraju tri zemlje. Svaka zemlja, osim što je jaka rukometna nacija, ima i iznimno veliko iskustvo u organizaciji najvećih natjecanja. Ne sumnjam da će Hrvatska ponovno biti sjajan domaćin kao što je to bilo 2003. i 2009. godine kada smo organizirali najprije žensko, a zatim i muško prvenstvo. Misao vodilja, koju smo ponudili i promovirali tijekom kampanje, je vratiti djecu u dvorane, omogućiti im da se bave sportom, a posebno rukometom. IHF je to prepoznao i odao nam priznanje za tu ideju. Mi ćemo na tome raditi jako puno sljedećih godina – rekao je predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac. 




Hrvatska je također domaćin ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva za rukometašice do 19 godina, kao i Svjetskog prvenstva za rukometaše do 19 godina što će se održati 2023. godine.