U Poreču

HEP Croatia Cup: Hrvatska rukometna reprezentacija osvojila prvo mjesto svladavši Italiju

Ivica Cerovac

FOTO MILIVOJ MIJOŠEK/GLAS ISTRE

FOTO MILIVOJ MIJOŠEK/GLAS ISTRE

Hrvatska – Italija 28:20 (11:10). Luka Stepančić je početkom nastavka postigao četiri pogotka u seriji 5:0 i odveo Hrvatsku na 18:13 (41'). Hrvatskoj prvo mjesto



POREČ Utakmica 3. kola HEP Croatia Cupa: Hrvatska – Italija 28:20 (11:10). Dvorana Žatika. Gledatelja: 2.300. Suci: Matija Gubica (Sikirevci) i Boris Milošević (Osijek).


HRVATSKA: Stevanović, Duvnjak 3, Stepančić 7, Vida 1, Horvat 1, Ivić (11), Karačić 1, Blažević, Štrlek 2, Musa, Šebetić, Slišković 1, Cindrić 1, Mandić 5, Kozina 2, Jaganjac, Šušnja 1, Šipić 3, Šego (7), Bićanić, Vranković.


ITALIJA: Ebner (10), Moretti 4, Bulzamini 1, Dainese, Argentin, Bortoli 2, D’Antino 1, Fovio, Arcieri, Mengon, Colleluori, Stricker 1, Iballi 1, Dapiran, Turković 1, Bortoli, Parisini 6, Škatar 3.




Sedmerci: Hrvatska 2 (0), Italija 1 (0). Isključenja: Hrvatska 4, Italija 4 minute.


Porečka Žatika još je jednom ispunjena dočekala najbolje hrvatske rukometaše, koji su nakon Crne Gore u petak, danas svladali i Italiju te osvojili prvo mjesto na HEP Croatia Cupu. Premda je razlika u klasi bila više nego očita, »kauboji« su se tijekom cijelog prvog poluvremena mučili s kvalitetom inferiornijim Talijanima, koji su umrtvili igru i dopustili domaćinu da na »veliki odmor« odnese samo pogodak prednosti (11:10). Nastavak susreta, kao i protiv Crnogoraca, bio je jedna sasvim drugačija priča i hrvatski rukometaši su na kraju slavili s uvjerljivih 28:20.


Početnu postavu izbornik Lino Červar – »mago di Umago« nije mijenjao. Krenula je protiv Italije tako ista sedmorka kao i protiv Crne Gore, s Duvnjakom, Cindrićem i Stepančićem na vanjskim pozicijama, Štrlekom i Horvatom na krilima, Šušnjom na pivotu i Šegom na golu. Dvojica rukometaša rođenih u Hrvatskoj bila su i na drugoj strani, pa je tako talijanskim napadom s pozicije srednjeg vanjskog dirigirao Porečan Dean Turković, dok je Umažanin Michele Škatar igrao desnog vanjskog


Onaj drugi, hrvatski, desni vanjski Luka Stepančić, bio je raspoložen na otvaranju susreta i njegovim trećim pogotkom Hrvatska se brzo odmakla na »plus tri« (5:2 – 8′). No, uslijedilo je malo opuštanje (6:6), što je bio signal za domaću klupu da pozove minutu odmora. Savjeti nisu pretjerano pomogli, jer je i dalje igra hrvatskih rukometaša u napadu bila rastrgana i protkana tehničkim pogreškama te samo zahvaljujući raspoloženom Marinu Šegi (sedam obrana u 20 minuta), Italija nije prešla u vodstvo. No, niti Šego nije uspio spriječiti novo poravnanje (9:9 – 26′), nakon čega su »kauboji« u svlačionicu teškom mukom odnijeli jedan pogodak prednosti (11:10).Početak nastavka donio je »deja vu« prvog dijela. Opet je Stepančić u uvodnih osam minuta postigao tri pogotka i odveo Hrvatsku na »plus tri« da bi nakon Duvnjakova gola još jednom zatresao talijansku mrežu i zaključio domaću 5:0 seriju (18:13 – 41′). Nakon toga, za Italiju više nije bilo povratka.