Trenerica Zameta

Fenomenalna priča: Adrijana Prosenjak o zapaženoj polusezoni riječkih rukometašica

Igor Duvnjak

Foto: Damir Škomrlj

Foto: Damir Škomrlj

Na kraju se sve pretvorilo u lijepu priču. Do posljednjeg kola smo bile četvrte, sada za tom pozicijom zaostajemo za bod. A ostali smo bez cijele prve postave osim vratarke i desnog krila – kaže trenerica Adriana Prosenjak



RIJEKA Ekipa rukometašica »Zameta« ugodno je iznenadila uski krug svojih simpatizera završivši polusezonu na šestom mjestu, zaostavši samo bod za četvrtoplasiranim »Bjelovarom«. Taj plasman je u jeku klupskih problema i besparice te odlaska kompletne prve postave razlog za pohvalu totalno podmlađenom sastavu trenerice Adrijane Prosenjak koja je afirmirala niz cura iz »inkubatora« Ede Šmita.


– Ostvareno je iznad očekivanja. Polusezona je bila uspješna s obzirom u kakvim smo uvjetima radili i što nam je sve bilo po glavi – konstatira Adrijana Prosenjak. – Mislile smo na puno toga osim na rukomet. Šteta, jer mislim da je kao prvo tim mladima ipak trebalo biti zadovoljstvo igrati rukomet, a ove druge stvari su trebale ostaviti trenerima i vodstvu kluba da se brinu i razbijaju glavu oko toga. Postoji žal za najmanje četiri boda izgubljena kod kuće s »Ivanićem« i »Zrinskim« pogotovo što nas u drugom dijelu prvenstva čeka izuzetno težak raspored.


Snaga


Zamećanke žale za nekim izgubljenim bodovima no ljetos su strahovale od svake utakmice bojeći se teške borbe za ostanak.




– Tada smo se bojale, u kolovozu sam govorila neka samo što prije probamo izboriti ostanak u ligi. Na kraju se sve to pretvorilo u jednu sasvim lijepu priču. Do posljednjeg kola smo bile četvrte, sada za tom pozicijom zaostajemo za bod. Priča je fenomenalna, mi smo ipak ostali bez cijele prve postave osim vratarke i desnog krila. Sadašnje nositeljice igre su bile igračice koje su do jučer sjedile na klupi. S te strane smo prezadovoljni makar smo mogli postići i nešto više, ali ne smijemo biti neskromni. Da mi je netko ovo ponudio u kolovozu, odmah bih prihvatila jer nismo znali koja je naša snaga – dodaje Prosenjak.


Duži odmor


Jesenas je bio gušt gledati utakmice Zamećanki, vidjeti čitav niz talentiranih mladih cura koje bi mogle ostvariti lijepu karijeru.


– Profilirali smo igračice koje su pokazale da mogu. Afirmirali smo cijeli niz cura. Katja Mikolić je već prvoligaška igračica, tu je sada Lara Židek. Dobro, za vratarku Jelenu Piršl i krila Reu Jelenović i Josipu Jerčinović se već znalo da su kvalitetne. Kako je prvenstvo išlo dalje, Marta Jurčić je igrala sve bolje. Zapaženu polusezonu su odigrale i Katarina Brkljača, Maja Visković i Ana Dobrić. Ella Toskić je branila dobro kad god je ulazila u igru, Emanuela Martinović se polako vraća, a Stefani Troskot je dobro iskoristila minutažu. Šteta što je Iva Stanić bila ozlijeđena, pogotovo što se ozlijedila Iva Mikolić. Uglavnom, cure su pokazale da imaju prvoligaški kapacitet – smatra kormilarka Zamećaniki.


Riječanke će uskoro na pauzu, okupit će se nakon odmora 8. siječnja.


– Dat ćemo djevojkama malo duži odmor kako bi se i klub malo konsolidirao, kako bi Sandra Stojković mogla donijeti nešto dobro bez obzira što je ovo neka prijelazna uprava. Bila bi izuzetna šteta da dođemo u nekakve probleme radi ove mlade ekipa koja obećava puno. To je sastav koji zbilja ne košta puno. Djevojke stvarno zaslužuju igrati Prvu ligu – zaključuje Prosenjak.