Uzlet RK Zameta

FILIP GLAVAŠ: Pobjedu posvećujemo našem treneru Laliću

Igor Duvnjak

Filip Glavaš/Foto Arhiva NL

Filip Glavaš/Foto Arhiva NL

Povratnik u Rijeku iz Varaždina bio je najučinkovitiji as u špilu sedmorice golgetera pobjednika. Umjesto oboljelog trenera Nedeljka Lalića, golgetere sa Zameta vodio je Marin Mišković uz pomoć Matea Hrvatina i Milana Uzelca.



RIJEKA Igra rukometaša »Zameta« u uvjerljivoj pobjedi sa »Goricom« bila je u tonu s riječkom kišnom subotom u kojoj su Riječani goste ispratili pravom kišom golova. Napadački učinak je Zamećane održavao u povoljnijem položaju, raznovrsnim akcijama sa svih pozicija je suparničku zonu činio kulisom od kartona koja se kidala pred vještim, duhovitim i maštovitim akcijama domaćina na radost njihovih vjernih navijača. 


Povratnik u Rijeku iz Varaždina bio je najučinkovitiji as u špilu sedmorice golgetera pobjednika. Umjesto oboljelog trenera Nedeljka Lalića, golgetere sa Zameta vodio je Marin Mišković uz pomoć Matea Hrvatina i Milana Uzelca.


– Bila je to jako teška i jako bitna utakmica. Svi su se dečki trudili, ovo je zaista pobjeda momčadi. Možda sam ovaj put kao pojedinac isplivao ja, ali za ovo je radila cijela momčad. Ovo je pobjeda za našeg trenera, koji je trenutno odsutan. Trener Mišković, Hrvatin i Uzelac su izvrsno odradili svoj posao. Skidam im kapu – komentirao je matador večeri, ljevoruko krilo Filip Glavaš, košarkaški efikasan sa čak 11 golova dok je primao čestitke brojnih, među kojima su bili njegova obitelj i djevojka.




Riječka ekipa je ovog puta imala pomoć oporavljenog majstora Tina Lučina, itekako bitnog utega na vagi.


– On nam puno znači, em kada je riječ o sigurnosti em što se tiče organiziranja igre. Brži je protok lopte. Što pričati, svi znamo njegove kvalitete. Nije bez razloga bio u »PPPD Zagrebu«. Uz ostalo, on nas je i digao onim fantastičnim golom na kraju poluvremena kako bismo još bolje odradili drugo poluvrijeme pošto nam start u utakmicu nije bio baš najbolji.


Glavaš i suigrači su u pozitivnom nizu, imaju pet bodova u protekle tri utakmice.


– Cilj i jesu uspjesi, igra se za bodove. Radimo kvalitetno, svi se trudimo, trud se kao i uvijek isplati.


Zamećani u subotu dočekuju Sesvećane koje su u gostima dugo imali u rukama, ali su na koncu ostali bez bodova.


– Nisam tada nažalost bio tu, ali gledao sam nešto tu utakmicu. Moji suigrači su ih dugo imali, možda je tada malo presudilo to neiskustvo i pokolebalo ih. U subotu nam dolazi ekipa koja ima šesnaest igrača, dobri su u rotaciji. Bit će to dinamična utakmica, trebamo odigrati strpljivo i pametno. Naravno, nadam se da će bodovi ostati ovdje.