Nedeljko Lalić

Dva boda su vrlo značajna jer nam daju podstrek

Igor Duvnjak

Vrlo sam zadovoljan pristupom igri. Pokazali smo da imamo karakter makar je početak bio lošiji nego što smo željeli, ali smo prebrodili i takav ulazak u igru - kaže trener riječkih rukometaša nakon pobjede nad Varaždinom



RIJEKA Mlada ekipa rukometaša »Zameta« je zadovoljna nakon prve ovosezonske premijerligaške pobjede. Pun pogodak nad »Varaždinom« ostvaren je na susjednom, trsatskom brežuljku gdje su mladi »tići« trenera Nedeljka Lalića morali seliti radi zauzetosti zametske dvorane. Riječka rukometna mladost je nakon početnih zamuckivanja propjevala približavanjem odmora, odmakla je gostima i do konca više nije dozvolila preokret efikasnom ljevorukom Riječaninu, donedavnom igraču »Zameta« Filipu Glavašu i njegovim suigračima.


– Utakmica se uglavnom razvijala onako kako smo predvidjeli. Znali smo da će početak biti težak zbog opterećenja igranja prvog susreta pred domaćom publikom, pred roditeljima, prijateljima i društvom. Za ovako mlade igrače to je značajno opterećenje – kaže Nedeljko Lalić momčad kojega je već u Sesvetama usprskos porazu nagovijestila da ima što pokazati. Na Trsatu su nakon »porođajnih muka« nadigrali suparnike.


– Kada smo uspjeli prebroditi tih početnih 10-15 minuta, kada se situacija počela razvijati u našu korist, preostali dio igre smo preuzeli u naše ruke. Situacija se razvijala po našim željama.




Treneru i njegovim igračima uspjeh je došao kao »bronhi«, svi sada lakše dišu.


– Vrlo sam zadovoljan pristupom igri. Pokazali smo da imamo karakter makar je početak bio lošiji nego što smo željeli, ali smo prebrodili i takav ulazak u igru. To je i najvažnije u ovoj utakmici. Imali smo snage i povjerenja u vlastite mogućnosti. To smo na na kraju i kapitalizirali.


Lalić je iskusan trener, a njegovim igračima koji tek stječu iskustvo ova pobjeda je itekako dobrodošla injekcija samopouzdanja.


– Psihološka komponenta je itekako važna. U Sesvetama na startu kao gosti nismo imali što izgubiti. Sada smo imali prvi susret doma sa suparnikom koji je na startu poražen u Varaždinu. Htio je svakako, došavši u Rijeku, pokušati anulirati taj minus. Pokrenuo je sve snage kojima raspolaže da bi to napravio. Očekivali smo taj njihov početni juriš, a mi smo odgovorili kako treba. Nismo se predavali, dečki nisu izgubili glavu. Preuzimali smo igru, postepeno smo mijenjali ritam. Izvođenjem »brzog centra« s Mrakovčićem smo ih stalno držali u tenziji te nisu mogli rotirati igrače. Bilo je samo pitanje trenutka kada ćemo se odvojiti.


Njegova momčad u idućem kolu gostuje kod »Rudara« u Rudama.


– Ova dva boda su vrlo značajna jer nam daju podstrek. Želimo da se što prije iskristalizira naša situacija, da vidimo gdje smo i što smo, jesmo li u borbi za gornji dio ljestvice ili naš čeka grčevita borba za svaki bod kako bismo izbjegli kritičnu zonu. Tek smo na početku, ovi bodovi su jako važni i nadam se da se tijekom tjedna možemo dobro pripremiti kako bismo išli u Rude pokušati nešto napraviti.