Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 20° 4
Sutra: 20° 20° 4
26. travnja 2019.
Transfer mladog rukometaša

Dragulj "Kozale" Halil Jaganjac potpisao za PSG-a

Halil Jaganjac / Snimio Roni BRMALJ
Halil Jaganjac / Snimio Roni BRMALJ
Autor:
Objavljeno: 10. travanj 2016. u 16:14 2016-04-10T16:14:18+02:00

Dva metra visoki nadareni golgeter, vodeći strijelac Prve lige, rođen 1998. godine, potpisao je ugovor s jednim od najboljih svjetskih klubova, u čijim redovima igraju zvijezde poput Nikole Karabatića, Thierryja Omeyera i Mikkela Hansena

RIJEKA  Kozalsko rukometno proljeće obilježavaju zvučni dolasci i odlasci. Prvo je Alvaro Načinović došao u klub za sportskog direktora, a onda je dragulj Kozale, mladi bek Halil Jaganjac, potpisao na tri godine za Paris Saint Germain, jedan od najboljih svjetskih klubova, odagnavši višemjesečne špekulacije o svojoj novoj destinaciji. Dva metra visoki nadareni golgeter, vodeći strijelac Prve lige, rođen 1998. godine, učenik trećeg razreda Hotelsko-turističke škole u Opatiji, već je dugo na oku tamošnjeg legendarnog trenera Zvonimira Noke Serdarušića, prije osam mjeseci je trenirao sa slavnim imenima Parižana Omeyerom, Karabatićem i ostalima, da bi na koncu potpisao ugovor sa svojim novim klubom.

Istaknuto je da se osim sportskog usavršavanja ovaj veliki klub itekako brine oko školovanja svojih mladih igrača. Jaganjac je prolio mnogo truda i znoja kako bi došao na početak ove svoje  važne životne etape u karijeri u kojoj je jako važna stalna asistencija starijeg brata Isaka, koji ga je prvo usmjerio u sport, a onda mu je neprestalno pri ruci u svakoj sportskoj potrebi. Od njegovih prvih rukometnih koraka u Matuljima, koje je osnovao pokojni Zvonimir Lenžer, pa do današnjih kozalskih dana, trener mu je bio Alen Tomaš. Uz rukometni trening redovno vježba s Azuzom Simcichem, poznatim cijenjenim specijalistom za fizičku pripremu, uzdajući se u marljiv rad i čekajući odlazak u novi klub nakon transfera o kojem je brinuo njegov menadžer Matija Nemetz.

– U rukomet sam krenuo s osam godina, bilo je to u eri uspjeha hrvatske reprezentacije koji su me oduševili i privukli u ovaj sport, kaže Halil Jaganjac, uz ostale ističući i Luku Panzu, izbornika u kadetskoj reprezentaciji, od kojeg je, veli, također dosta naučio.

– Da mi je netko prije tri-četiri godine rekao da ću ići u PSG, nasmijao bih mu se. Ovo mi je kao san, te igrače koji su tamo sam gledao samo na TV-u.  Ovo je bila prilika koja se pruža jednom u životu. Brat Isak i ja smo razmišlali i odlučili smo ovako. Karabatić, Hansen i ostala imena u PSG-u su oni radi kojih sam se i počeo baviti ovim sportom. Jasno, tek sam na početku, moram puno raditi  kako bih zadovoljio potrebe ovako velikog kluba, govori Halil koji je mislima u Parizu, ali u prvom planu mu je Kozala u kojoj je od 2011. godine. Želi oproštaj začiniti uspjehom.

 – Još razmišljam o Kozali, želja mi je oprostiti se s medaljom na završnici državnog kadetskog prvenstva koje se održava od 12. do 15. svibnja u Umagu, nadam se velikom finalu Kozala – PPD Zagreb. Ovi dečki u klubu su zaslužni za moj uspjeh zajedno sa mnom, s njima sam od prvih koraka, pretprošle sezone smo bili državni prvaci. Reprezentacija mi je pak na prvom mjestu, prema odredbama mog ugovora s PSG-om ona ima prioritet. Uvijek ću biti na raspolaganju reprezentaciji, poručio je mladi nadareni golgeter Halil Jaganjac.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka